Crypto Giant FTX-köpandel i Stocktwits: Källor

I korthet

  • Avtalet kommer att leda till att FTX investerar i Stocktwits och eventuellt förvärvar det direkt.
  • Investeringen är en logisk förlängning av FTXs senaste bud på att höja sin varumärkesprofil.

Cryptocurrency exchange FTX har tecknat en serie stänkande sport- och underhållningsavtal i år. Nu, enligt flera källor, gör FTX och dess överdådiga grundare Sam Bankman-Fried en plundring i media genom att ta en andel i Stocktwits, en populär social investeringswebbplats.

Enligt två källor som talade med anonyma villkor handlar det om en initialinvestering från FTX på cirka 20 miljoner dollar med möjlighet att köpa Stocktwits direkt.

Stocktwits vägrade att bekräfta eller förneka affären, medan FTX och Bankman-Fried inte omedelbart svarade på förfrågningar om kommentarer.

Stocktwits popularitet, som lanserades 2009 baserat på den då idén om att kombinera investeringar och sociala medier, har ökat bland den senaste tidens mani för meme-aktier. Företaget har en stark grupp av handlare och gör anspråk på sin webbplats 5 miljoner användare. Källorna säger att Stocktwits nu har en privat värdering på över 100 miljoner dollar, mer än dubbelt så höga delen av intervallet Crunchbase från 10 till 50 miljoner dollar som senast rapporterades 2016.

För FTX skulle den engagerade användarbasen och sociala medier som följer av Stocktwits (900 000 följare på Twitter) ge nya räckvidd och marknadsföringsmöjligheter. Bankman-Fried har redan undertecknat ett utslag av erbjudanden för att höja FTXs profil, inklusive sponsring med Major League Baseball, NBA: s Miami Heat, esportsdräkt TSM och nr 1 NFL-utkast Trevor Lawrence (genom FTX-dotterbolaget Blockfolio). Dessa erbjudanden totalt hundratals miljoner dollar.

På tal om Miami Heat-affären i maj på Ethereal Virtual Summit drivs av Avkryptera, Sa Bankman-Fried, ”Jag tror att vi ursprungligen kom till det för att vi verkligen ville få vårt namn där ute. Och detta är ett av de mest profilerade sätten att göra det på.”

Att äga delar av eller hela Stocktwits skulle erbjuda ett annat sätt att få FTX namn där ute, och med tanke på att Stocktwits också driver en liten handelsplattform, har den potentialen att utöka FTXs användarbas.

Förutom att trumma upp reklam för FTX med frekventa medieuppträdanden har Bankman-Fried också utökat sitt företag till att omfatta en NFT-marknad, samtidigt som han arbetat för att bygga upp Solana, en snabbt växande rival till Ethereums blockchain; Bankman-Freds decentraliserade börs Serum körs på Solana.Source link