Crypto Exchange Gemini lovar $ 4 miljoner för att kompensera Bitcoin Carbon-utsläpp

I korthet

  • Winklevoss-ledda Gemini arbetar för att integrera miljövänliga metoder i sin affärsmodell.
  • Börsen har investerat 4 miljoner dollar i koldioxidtillstånd.

Mitt i växande oro över skadlig miljöpåverkan av Bitcoin gruvdrift, kryptobörs Gemini har lanserat ”Gemini Green”, ett nytt långsiktigt initiativ för att kompensera för de koldioxidutsläpp som skapas av kryptovalutan i börsen.

För att uppnå målet har Gemini samarbetat med Climate Vault, en ideell organisation som drivs av University of Chicago. I en meddelande på torsdag sa börsen att de har köpt över 4 miljoner dollar i koltillstånd för att kompensera koldioxidutsläppen från att använda Bitcoin-nätverket mellan 1 januari och 30 juni i år.

Ett koltillstånd, ibland kallat kolkredit, är ungefär som ett hallpass som låter företag släppa ut en viss mängd växthusgaser i atmosfären. Ju mer ett företag förorenar, desto fler krediter behöver det för att kompensera för dessa utsläpp. Detta skapar också ett incitament att minska utsläppen. Om ett företag producerar färre växthusgaser än vad de tilldelade tillstånden tillåter, kan det sälja tillstånden för vinst.

Genom att starta sitt klimatmedvetna initiativ följer Gemini i fotspåren på andra stora kryptobörser, t.ex. BitMEX och FTX, som båda började kompensera för koldioxidutsläppen förra månaden.

När man definierar termen ”användning” beskriver Gemini det som ”den del av gruvprocessen som vi drar nytta av”, eller med andra ord, den mängd energi som gruvarbetare förbrukar för att säkra kryptovalutan.

”Vi tror att detta vårdnadsbaserade tillvägagångssätt mer exakt återspeglar Geminis användning av Bitcoin-nätverket i motsats till ett transaktionsbaserat tillvägagångssätt, vilket ignorerar det faktum att Bitcoin i vila är säkrat genom gruvprocessen”, sade börsen.

Enligt Gemini är dess genomsnittliga dagliga Bitcoin-saldo i år 250 843 BTC eller mer än 8,4 miljarder USD i dagens priser. Börsen uppskattar att den använder 1,43% av Bitcoin-nätverket.

De 4 miljoner dollar som Gemini donerade till Climate Vault i utbyte mot koldioxidtillstånd ska förhindra att mer än 340 000 ton kol kommer in i atmosfären, eller ”motsvarande nästan en miljon mil som körs av en typisk personbil.”

Dessutom sa Gemini att de kommer att stödja företag, projekt och ideella organisationer som fokuserar på att ge mer hållbarhet till kryptoindustrin. Denna del av initiativet har sett att den New York-baserade börsen avsätter 1 miljon dollar till Gemini Opportunity Fund, en givarbaserad fond som ursprungligen grundades för att stödja Bitcoin Core-utvecklare.

Gemini betonade också sitt åtagande ”att höja ribban för miljövård över hela kryptoindustrin” och tillade att man planerar att avsätta mer medel för att ytterligare kompensera för den icke-förnybara energin som Bitcoin gruvarbetare förbrukar.Source link