Crypto Custody Firm Copper samlar $ 25 miljoner i runda ledd av Alan Howard

I korthet

  • Miljardinvestören Alan Howard har lett en förlängning på 25 miljoner dollar till Coppers finansieringsrunda i serie B på 50 miljoner dollar.
  • Howard investerade enligt uppgift minst 12,5 miljoner dollar i kryptovärdet, medan resten av höjningen kommer från sina befintliga investerare.

Copper, en brittisk-baserad leverantör av kryptotjänster och handelsteknologi, har samlat in 25 miljoner dollar i en förlängning av sin serie B-investeringsrunda. Insamlingen leddes av Alan Howard, ägare av Elwood Asset Management, ett värdepappersföretag med fokus på kryptovalutor och blockchain-teknik, per ett meddelande.

Det exakta beloppet från Howard har inte avslöjats, men enligt källor som är bekanta med saken investerade den brittiska miljardären minst 12,5 miljoner dollar, Ekonomiska tider rapporterad. Resten av höjningen förstås ha kommit från företagets befintliga investerare.

Förra månaden meddelade Copper att en finansieringsrunda av serie B på 50 miljoner dollar stängdes, som leddes av riskkapitalföretagen Dawn Capital och Target Global.

Vad är koppar?

Copper grundades 2018 och tillhandahåller digital tillgångsförvar, primärmäklare och avvecklingstjänster till traditionella kapitalförvaltare som söker exponering för kryptovalutor. Företaget har utvecklat en egen handelsteknik, ClearLoop, som ansluter kryptobörser och erbjuder offlinelagring av medel medan transaktioner utförs.

Förra sommaren utvidgades tekniken för att stödja OTC-derivathandel.

Enligt villkoren i affären har Copper och Elwood Asset Management ingått ett strategiskt partnerskap som innebär att de två företagen samarbetar om “kryptoteknik och främsta tjänster som betjänar institutionella investerare”, säger James Stickland, VD för Elwood.

Howards investering i koppar på 12,5 miljoner dollar är ett av de nummer som grundaren av Brevan Howard Asset Management har gjort i kryptorummet. Förra månaden stödde miljardären – tillsammans med Mike Novogratz från Galaxy Digital, PayPal och Palantirs medgrundare Peter Thiel och Moore Capital Management CEO Louis Bacon – en finansieringsrunda på 10 miljarder dollar för Bullish Global, ett nytt kryptobörs som lanserades av Block.one.

Howards övriga investeringar inkluderar Bottlepay, en UK-baserad Bitcoin-plånbok och betalningsapp, digital kapitalförvaltare Coinshares, tyska neobroker Nextmarkets och kryptovärde Komainu. Tidigare denna vecka investerade Howard 4 miljoner dollar i Kikitrade, en Asienbaserad kryptohandels- och investeringsplattform.Source link