Crypto Could Spark Creative Solutions, säger miljardären Chris Sacca

Miljardinvestern Chris Sacca tror att kryptovalutors miljöproblem kan utlösa kreativa lösningar.

Grundaren av Lowercase Capital medgav att han innehar en mängd olika kryptovalutor, inklusive bitcoin (BTC) och ethereum (ETH).

”Klimatpåverkan trasslar på mig”, säger han sa, ”Men det är marknadens drivkraft för mycket ren energiinnovation.”

Saccas tweet där han gjorde dessa proklamationer föranleddes av en Twitter-tråd från Mark Cuban. Förutom att båda var kryptoentusiaster dök miljardärerna tillsammans i den populära investeringsshowen ”Shark Tank.” Sacca gjorde dessa uttalanden som kvalifikationer när frågar Kubanska om transaktionsverktyget körde sitt kryptoval.

Sacca investerade tidigt i bitcoin och uppgav att han ”köpte bitcoin till $ 800” i mars 2014. En långvarig bitcoin-tjur förutspådde att den skulle bli ”institutionellt mainstream” 2017. Även om han samma år och 2013 beskrev han det som en ”miljökatastrof”. ”Jag tror starkt på krypto, men det kan inte driva en massiv ökning av användningen av fossila bränslen, särskilt kol,” sa han.

Bitcoins miljömässiga rykte

Teslas VD Elon Musk upprepade dessa kommentarer om kolanvändning för att bryta bitcoin i sitt tillkännagivande att företaget inte längre skulle acceptera bitcoin som betalning. ”Vi är oroliga över att snabbt öka användningen av fossila bränslen för bitcoinbrytning och transaktioner, särskilt kol,” tweet läsa.

Trots att bitcoin-betalningar för närvarande är i väntan påpekade tweeten att Tesla skulle behålla sina bitcoininnehav. Det fortsatte att företaget avser att så småningom använda det för transaktioner, när bitcoinbrytning övergår till mer hållbara resurser.

Incitament förnybara resurser

Detta tyder tydligen på att Musk är optimistisk i bitcoins potential att byta till en mer hållbar väg. En vitbok på uppdrag av Square och ARK Invest förespråkade också Saccas tro på bitcoin som stimulerar hållbar innovation.

Förutom att katalysera hållbar innovation har bitcoin-gruvföretag också börjat prioritera miljömedvetenhet i sin affärsstrategi. Till exempel fokuserar Digihost på att bryta bitcoin på ett effektivt och miljömedvetet sätt. Företaget meddelade att 90% av energin som förbrukas av bitcoin-gruvverksamheten kommer från koldioxidutsläppskällor.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link