Crypto.com får klass 3 VFA-licens från maltesiska finansmyndigheter

[ad_1]

Crypto.com har enligt uppgift blivit den första kryptovalutaplattformen någonsin för att få en klass 3 VFA-licens. En licens utfärdad av finansiella myndigheter på Malta.

Den 12 maj publicerade Crypto.com en tweet som säger sin stolthet vid detta historiska ögonblick. De länkade till ett inlägg på företagets bloggsida, där licensen beskrivs mer detaljerat. Inlägget beskrev händelsen som ”ett vattendrag för kryptovalutaindustrin.”

Klass 3 virtuella finansiella tillgångar (VFA) licens förstärker förhållandet mellan Crypto.com och Malta Financial Services Authority (MFSA). Nu ger plattformens användare bättre skydd enligt ett definitivt regelverk.

Innan utfärdandet av denna licens hade kryptoplattformen följt Maltas Virtual Financial Assets Act och arbetat nära med MFSA sedan dess.

En strikt uppsättning villkor

Licensen tillåter Crypto.com att tillhandahålla tjänster till användare som handlar på både nybörjarnivå och expertnivå. Tjänster som att utföra order för en näringsidkares räkning eller tjäna som återförsäljarroll för eget konto.

Som ett av få länder i Europeiska unionen med ett tydligt regelverk när det gäller kryptovaluta hade MFSA en strikt uppsättning villkor för Crypto.com att uppfylla innan licensen beviljades. Att uppfylla dessa villkor ger plattformen vad den beskriver som ”bevis på [its] åtagande att tillhandahålla en säker och kompatibel kryptohandelsmiljö. ”

Crypto.com väntar fortfarande på ett slutgiltigt beslut från MFSA om ytterligare en certifiering. Nämligen en licens för finansiella institutioner. Plattformen fick sitt principgodkännande från den maltesiska tillsynsmyndigheten redan i november 2020.

Enligt Crypto.coms senaste blogginlägg behandlas det slutgiltiga godkännandet av denna licens, som gör det möjligt för plattformen att utfärda elektroniska pengar och erbjuda betaltjänster.

Malta är inte det enda förhållandet Crypto.com har noggrant odlat nyligen. Kryptovalutaplattformen skapade ett partnerskap i italiensk fotboll förra veckan. Ett partnerskap som officiellt startar med det Hong Kong-baserade börsen som sponsrar Coppa Italia-finalen mellan Atalanta och Juventus.

Även om detta inte alls är en första för Crypto.com när det gäller sponsoravtal inom sport, är deras partner, Lega Serie A, uttryckt stolthet på att vara ”den första fotbollsligan som kliver in i kryptovalutans värld.” En samling NFT kommer att fira samarbetet. Serien kommer bland annat att innehålla matchhöjdpunkter och pokalen.

Innan detta har Crypto.com också samarbetat med Aston Martin Cognizant Formula One Team, också med en samling NFT. Dessutom samarbetade de i mars med hockeyteamet Montreal Canadiens.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.[ad_2]

Source link