Crypto.com blir officiell sponsor för IIHF ishockey-världsmästerskapet

I det senaste av en serie rörelser in i den internationella idrottssektorn har Crypto.com meddelat sitt partnerskap med IIHF Ice Hockey World Championship.

I en gemensam release med sportorganet avslöjade kryptohandelsplattformen att de har blivit officiell kryptovaluta och NFT-sponsor för ishockeyturneringen. Detta är ett tvåårigt avtal som börjar i Riga, Lettland med världsmästerskapet 2021.

Det täcker också turneringen för nästa år, som kommer att hållas i Finland. I utgåvan anges också att detta är första gången en kryptovalutaplattform sponsrar ett internationellt sportmästerskap. 2021-turneringen är planerad att börja den 21 maj.

Enligt Crypto.com posta på Twitterkommer de att släppa en serie speciella NFT för att fira turneringen. Deras släpp visar att denna NFT-samling endast kommer att finnas tillgänglig på Crypto.com-plattformen. Serien kommer att innehålla några av de största ögonblicken från hela International Ice Hockey Federation (IIHF) -turneringens 90-åriga historia.

Deras samarbete med IIHF markerar det fjärde sportsponsoravtalet Crypto.com har ingått i år. Den tredje som inkluderar en serie NFT och deras andra hockeyrelaterade partnerskap.

Detta tillkännagivande kommer bara en vecka efter rapporterna att plattformen också kommer att sponsra en italiensk fotbollsligafinal. Matchen mellan Atalanta och Juventus kommer att äga rum den 19 maj.

Crypto.coms idrottsintressen började i mars med ytterligare ett par partnerskap som gjordes i snabb följd. Det första var deras samarbete med Aston Martin Cognizant Formula One-teamet. En serie NFT: er släpptes för att fira deras återkomst till F1 efter 60 års frånvaro.

Kryptoplattformen följde upp detta två veckor senare med sitt första övergång till hockey. Nämligen ett sponsringsavtal med Montreal Canadiens, ett NHL-team.

Att få trovärdighet i Europa

Den Hong Kong-baserade kryptohandelsplattformen uppnådde ytterligare en första denna vecka. Specifikt blev det den första plattformen i sitt slag som fick en klass 3 virtuella finansiella tillgångar (VFA) licens från den finansiella myndigheten på Malta.

Certifieringen från Malta Financial Services Authority (MFSA) tillåter Crypto.com att utföra beställningar för en näringsidkares räkning och agera i rollen som återförsäljare. Licensen säkerställer också säkerhet för appens användare, enligt Maltas definitiva regelverk för virtuella tillgångar.

Ett företagsblogginlägg avslöjade också att MFSA fortfarande bearbetar sitt slutgiltiga godkännande för att bevilja kryptoplattformen en Financial Institution License. De kom överens om ansökan i princip i november 2020. Om den slutligen godkänns tillåter licensen Crypto.com att utfärda elektroniska pengar och erbjuda betaltjänster.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link