Cristiano Ronaldo tjänar Top Scorer Blockchain Trophy

Den portugisiska fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har tagit topplaceringen på Alipays topplistor i UEFA EURO 2020. För första gången i historien får vinnarna också en digital trofé utgiven på en blockchain.

Trots Ronaldos utseende i endast fyra matcher i UEFA EURO 2020-serien tog fotbollsspelaren topplaceringen på grund av sina fem mål och en assist. Efter Ronaldo i Alipay toppscorer rankas Patrik Schick från Tjeckien och Karim Benzema från Frankrike.

UEFA Euro Top Scorer-utmärkelserna är inget nytt, dessa unika troféer är ett emblem i den nuvarande kryptotiden.

Alipays Top Scorer-troféer är de första som använder blockchain-teknik i detta fall. Poängrekordet för de tre bästa målskyttarna som nämns ovan är nu permanent inbäddade i AntChain blockchain.

Efter det sista spelet i UEFA EURO 2020 gratulerade Ant Groups ordförande och VD Eric Jing Cristiano Ronaldo. Han kommenterade också framtida interaktioner mellan AntChain och UEFA:

”Precis som vi har använt blockchain-tekniken för att permanent bevara de underbara poängstegen hos toppscorerna som han, kommer vi också att fortsätta arbeta med UEFA för att utforska innovativa digitala lösningar som förbättrar fansens upplevelser medan vi njuter av fotboll”, säger Jing.

AntGroup bridge-krypto och kultur

AntGroup, som ansvarar för både AntChain och Alipay, fortsätter att ta stora steg för att överbrygga krypto med vanlig kultur. I juni i år förstärkte gruppen ett kontrakt mellan UEFA och AntChain för att uppmuntra blockchain-användning i fotbollsindustrin. Detta ledde till att AntChain erkändes som UEFA: s officiella globala blockchain-partner i Euro 2020.

Troféerna designade av Alipay är utvecklade på AntChain blockchain. Ett dotterbolag till AntGroup, Alipay är en av världens bästa betalnings- och livsstilsplattformar.

Alipays framträdande i ett av Europas mest eftertraktade sportevenemang lägger till sin lista över den senaste utvecklingen. Plattformen lanserade också nyligen en in-app-funktion för försäljning av icke-fungibla tokens (NFT). Sammanfattningar av poängmomenten kommer att förvandlas till digitala samlarobjekt som bevaras på UEFA.

Blockchain på sportplanen

Alipays Top Scorer-trofé var inte det enda sättet blockchain och kryptoteknologi hittade sig i UEFA EURO 2020-turneringen den senaste helgen.

Före matchen Italien mot England släppte den italienska fotbollskapten Giorgio Chiellini sin första NFT-samling. Det digitala samlarobjektet debuterade på den nya Blockasset-marknaden. Blockasset avser att släppa andra sportrelaterade NFT med andra fotbolls- och MMA-stjärnor.

Tillsammans med sin digitala samlarobjekt, kallad ”Gladiator”, ger Chiellinis NFT också den vinnande budgivaren möjlighet att träffa honom. Många unika blandningar av digitala och fysiska NFT har också tagit över musikvärlden.

EURO 2020-fotbollssäsongen lanserades också en fantasy-fotbollsliga via FootballCoin för att vara banbrytande på en fantasy-blockchain-plattform. Den här säsongen, som ökade införlivandet av framväxande teknik och sportkultur, kommer säkert att skapa ett prejudikat för framtiden för sportunderhållningsinteraktioner.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link