Cream Finance DeFi-protokoll för lansering på polygon

Den senaste decentraliserade finansieringsplattformen (DeFi) för att dra nytta av att skala sitt utlånings- och upplåningsprotokoll till Layer 2 (L2) är Cream Finance.

DeFi-utlåningsprotokollet meddelade den 30 juni och uppgav att integrationen med Polygon innebär snabbare transaktioner, lägre gasavgifter och tillgång till olika marknader för sina användare.

Blogginlägget tillade att användare vid lanseringen kan leverera och låna tokens på följande marknader: USDC, USDT, DAI, WMATIC, WETH, WBTC, LINK, SUSHI, CRV och QUICK.

Incitament för likviditetsbrytning kommer också att vara en del av Polygon-lanseringen, med ytterligare detaljer kommer snart, tillade det. Alla tillgångar kommer att täckas av Chainlink-orakler och säkerhetsfaktorer kommer att variera från 45% till 85%.

Polygonintegrationer expanderar

Cream är en del av Yearn Finance-ekosystemet efter en sammanslagning i november 2020. Det ger DeFi-utlåning för individer, institutioner och andra protokoll. Dess penningmarknader är inriktade på “longtail-tillgångar”, vilket ökar kapitaleffektiviteten på kryptomarknader.

Cream Finance har blivit det senaste i en lång lista över DeFi-protokoll som lanserar plattformar på Layer 2-aggregatorn Polygon (tidigare känd som Matic).

I slutet av maj steg MATIC-priserna efter att Mark Cuban tillkännagav tillägget av Polygon i sin portfölj. Cream ansluter sig nu till Curve Finance, Aave, mStable, RenVM, Kyber Network och 0x i de senaste Polygon-distributionerna.

Drivkraften att omfamna L2 har uppstått genom en kraftig ökning av Ethereums gasavgifter i år. I skrivande stund hade de lugnat sig något med den genomsnittliga transaktionsavgiften som låg runt $ 3,80 enligt BitInfoCharts. Genomsnittliga gasavgifter ökade till över $ 70 i mitten av maj.

I mars drabbades Cream Finance av en Domain Name Service-attack som slog tillfälligt sina servrar offline. Vid den tiden var protokollet mycket kritiskt mot värdföretaget GoDaddy som hanterade det komprometterade kontot.

CREAM- och MATIC-tokenuppdateringar

Cream Finance infödda CREAM-token har gjort en marginell vinst på 2% på dagen för att handla till $ 157 enligt CoinGecko. Liksom många av sina DeFi-bröder är token fortfarande långt ner från den 4 februari hela tiden på $ 374.

DappRadar rapporterar för närvarande ett totalt värde låst på 680 miljoner dollar för protokollet.

Polygons MATIC-token har förlorat 1,3% på dagen för att handla till 1,13 $ när detta skrivs. Det är också 57% lägre än topppriset på 2,62 $ som kom den 18 maj.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link