Covalents nya lösning syftar till att driva Web 3.0-infrastruktur

[ad_1]

Covalent har lanserat ett decentraliserat frågenätverk som kan fråga åtta nätverk i ett försök att öka web 3.0-infrastrukturen.

Blockchain-dataleverantören Covalent har lanserat ett decentraliserat söknätverk för att stödja web 3.0-infrastruktur, enligt ett tillkännagivande som delas med BeInCrypto. Lanseringen följer två finansieringsrundor som samlade in 5,1 miljoner dollar, som gick mot att genomföra lanseringen.

Tjänstens nya decentraliserade karaktär är inställd på att ge användare och utvecklare bättre sätt att arbeta med nätverket. Tidigare använde plattformen ett centraliserat blockchain-data-API. Nu kan de som interagerar med tjänsten göra frågor om Ethereum (ETH), Polygon, Binance Smart Chain (BSC), Fantom (FTM), Elrond (EGLD) och Avalanche (AVAX).

Nätverksåtkomst och styrningstoken

Utöver detta lanserar Covalent Covalent Query Token (CQT) på Ethereum. CQT är ett nätverksåtkomst- och styrningstoken som startar via en offentlig försäljning den 29 april. Försäljningen kommer dock inte att vara tillgänglig för invånare i USA, Kanada och Kina.

Liksom andra styrelsemedlemmar kan innehavare rösta om förslag i styrningsforumet, som kommer att beröra utvecklingsidéer och förslag för Alpha Alarm, en daglig serie om decentraliserad ekonomi (DeFi).

Teamet har också nämnt att det förväntar sig att indexera totalt 12 blockkedjor i slutet av 2021, med ytterligare fyra som kommer under de följande månaderna.

Web 3.0-formationen utvecklas bra

Covalent är ett av många projekt som arbetar med web 3.0-lösningar och infrastruktur. Web 3.0, ett decentraliserat internet, är grunden för många blockchain-applikationer och projekt.

Polkadot är ett av de mer populära namnen i detta utrymme, även om web 3.0 mer eller mindre omfattar nästan hela kryptovalutamarknaden. Det refererar bara till en mer decentraliserad interaktion mellan användare och andra enheter. Detta täcker integritet, säkerhet och ett demokratiskt värdeutbyte.

Utmaningen att utveckla web 3.0 har varit infrastrukturen. Skalbarhet är ett sådant problem, men som den senaste utvecklingen har visat, elimineras dessa grundläggande hinder långsamt.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link