Compound Finance lanserar DeFi Treasury för institutioner

Compound decentralised finance (DeFi) utlåningsplattform har meddelat en egenprodukt för företag och institutioner.

DeFi-utlåningspionjären meddelade i ett blogginlägg den 29 juni och tillade att den nya Compound Treasury har utformats för icke-krypto-inhemska företag och finansinstitut för att få tillgång till fördelarna med protokollet.

Compound uppgav att protokollet har fungerat felfritt i hela marknadsvolatiliteten och har säkrat sig som en pelare i DeFi-ekosystemet. Det vill ge denna säkerhet och tillförlitlighet till institutionella investerare genom att utöka sin produktpaket.

Slå banker med Compound Treasury

Compound Finance kommer att arbeta med kryptovårdsföretaget Fireblocks, som samarbetade med BadgerDAO i april, och företaget bakom USDC stablecoin, Circle. Det tillade att den nya produkten kommer att göra det möjligt för Neobanks, fintech startups och andra stora innehavare av USD att få tillgång till de räntor som finns tillgängliga på USDC-marknaden på protokollet.

Det kommer att ta bort komplexiteten i samband med DeFi som kryptoplånhantering och lagring av privat nycklar och förenkla hela processen.

Kunderna behöver helt enkelt överföra USD till sitt Compound Treasury-konto och omedelbart få tillgång till räntor på 4% per år. Detta är ”storleksordningar” högre än någon high street-bank kan erbjuda på dollarkonton, tillade den.

Medel och uttag kan göras när som helst med en 24-timmarsomgång, och det finns låga minimum, inga maximum, och inga fasta villkor eller varaktigheter. Det tillade att produktlanseringen följer många månaders forskning om efterlevnad av kunder och regler. Compound har börjat ombord kunder och planerar att utöka tillgången till statskonton avsevärt under de kommande månaderna.

”Vår vision är att Compound Treasury blir bryggan för icke-krypto finansiella institutioner för att leverera kärnfördelarna med DeFi till nästa miljard användare, och vi är mycket glada över att samarbeta med våra kunder för att navigera denna enorma möjlighet.”

I mars tillkännagav Compound en prototyp som heter ”Gateway”, som har byggts på Substrate-plattformen för att tillhandahålla tvärkedjiga räntor och säkerhetsmarknader.

COMP-prisutsikter

DeFi-protokollets ursprungliga COMP-token har ökat med 26,5% under det senaste dygnet. Vid tidpunkten för pressen handlades COMP till 317 $, en ökning med 42% under den senaste veckan. Liksom de flesta DeFi-tokens är COMP dock fortfarande nere med 65% från sin högsta nivå på 910 $ i mitten av maj.

Enligt DappRadar är protokollets totala värde låst för närvarande 5,7 miljarder dollar, en minskning från en topp på 9,4 miljarder dollar i mitten av maj.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link