Compound (COMP) ökar 70% i veckan efter lanseringen av ‘garanterade’ avkastning på 4%

Myntet som driver Förening har ökat med 21% på dagen, bara några dagar efter det decentraliserade utlåningsprotokollet lanserade en fast APY-avkastningstjänst på 4%.

COMP, som startade avkastning jordbruk vurm när den lanserades för ungefär ett år sedan, är nu värt $ 384. Det är en 70% ökning den senaste veckan.

Avkastningsodling är skrapning decentraliserad ekonomi protokoll för ultrahöga avkastningar, ofta genom utlåningstoken och tjänar styrningstoken, som COMP, i gengäld.

Avkastningsbönder sköljde Compounds protokoll för alla dess styrningsmarknader strax efter lanseringen, så idag avser avkastningen på Compound helt enkelt räntan på lån.

COMP har stigit efter att Compound lanserade sin senaste produkt, Compound Treasury, den 29 juni. Tjänsten är utformad för ”icke-krypto-inhemska företag och finansinstitut.”

Med Compound Treasury kan icke-kryptoföretag räkna med “garanterade” avkastningar på 4% på den amerikanska dollarn stablecoin, USDC, utan att falla in i krypto kaninhål. De är inte FDIC-försäkrade och USDC kan sprängas i skylt, men de är bättre än de priser som erbjuds av FDIC-försäkrade banker.

För bara ett par månader sedan verkar 4% trivialt jämfört med 12% avkastning på stallmynt erbjuds av andra DeFi protokoll, men tiderna har förändrats och avkastningen på icke-fast ränta satsprotokoll har sjunkit till något under 4%.

När marknaden är rätt och med en enorm lycka, kan avkastning på tusentals procentenheter fortfarande uppnås på vissa DeFi-protokoll. Men det är en crapshoot och riskabelt och många av dessa projekt visar sig vara bedrägerier eller misshanteras.

Så Compounds erbjudande är ganska solidt, särskilt för företag som kräver en garanterad inkomst. Så solid, faktiskt det Coinbase, som myntar USDC tillsammans med Cirkel, beslutade att lansera sin egen 4% stabila sparservice bara en dag senare.

Coinbase’s aktiekursen har inte stigit lika mycket som COMP. Priset steg från 224 dollar den 25 juni till 255 dollar den 29 juni, en ökning med 13,8% innan den sjönk till 240 dollar på fredagen.

Icke-kryptoföretag skulle därför ha uppnått mycket högre vinster genom att bara investera i Coinbase och Compound direkt.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link