CoinShares ETP rapporterar en handelsvolym på nästan 500 miljoner dollar

CoinShares börshandlade produkter (ETP: er) rapporterade en handelsvolym som överskred 490 miljoner dollar den 19 maj mitt på ett marknadsdopp.

Den 20 maj tillkännagav kryptovalutaförvaltningsföretaget CoinShares en handelsdag för sina ETP: er. Handel den 19 maj nådde nästan 500 miljoner dollar, mitt i en kraftig ökning av marknadsvolatiliteten den här veckan. Den tidigare rekordhöjden för CoinShares var den 22 februari 2021, då handelsvolymen nådde 252 miljoner dollar.

I ett officiellt tillkännagivande från CoinShares uppgavs att två av företagets ETP: er – XBT-leverantör (3,9 miljarder USD under förvaltning (AUM) och CoinShares Physical-plattform (367 miljoner AUM) – såg handelsvolymer som översteg 490 miljoner USD på onsdag. Siffrorna är mest förvånande eftersom de kommer mitt i ett betydande dopp på kryptomarknaden.

Investerare omfamnar krypto-ETP: er

Enligt CoinShares Weekly Asset Fund Flows Report var $ 312 miljoner dollar av aktiviteten, eller cirka 63%, i ethereum (ETH) exponering. De återstående 179 miljoner dollar, eller 37%, bestod av bitcoin (BTC), litecoin (LTC) och XRP-exponeringar.

Före doppet nådde dock kryptomarknaden ett rekordhögt värde på 2,6 biljoner dollar tidigare i maj. Tidigare på veckan släppte CoinShares också sin veckovisa digitala kapitalflödesrapport. Rapporten fokuserade på ett betydande hopp i bitcoinrelaterade utflöden, där BTC-investeringsprodukter upplevde ett utflöde på nästan 100 miljoner dollar.

Efter den senaste kraschen dök det totala marknadspriset så lågt som $ 1,4 biljoner dollar, också på onsdagen. När detta skrivs är kryptomarknaden cirka 1,65 biljoner dollar. Med nästan 500 miljoner dollar i CoinShares ETP på resande fot på en enda dag tjänade det börsnoterade företaget under CS-tickern den högsta omsättningen av någon europeisk krypto-ETP.

I det officiella tillkännagivandet och mitt i den nuvarande kryptokraschen uppgav CoinShares att globala investerare mer och mer omfamnar krypto-ETP: er. Företaget belyste ett antal viktiga milstolpar för sina ETP under de senaste åren. En sådan milstolpe var deras krypto-ETP växte till över 5 miljarder dollar i AUM i april.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link