Coineded Mysteriously Switched User Accounts to Dogecoin, säger kunderna

[ad_1]

I korthet

  • Kryptosparande app Coinseeds kunder rapporterar att deras medel byttes till Dogecoin utan deras tillstånd.
  • De säger också att de inte kan ta ut medel.
  • SEC och NYAG har anklagat mot Coinseed.

Kunder av kryptobesparingsappen Coinseed säger att företaget har konverterat sina insättningar till Dogecoin utan deras samtycke och kommer inte att behandla sina uttag. Maktlösa och oförmögna att nå företaget kan användarna av det New York-registrerade företaget göra annat än att titta på den kraschande Dogecoin-marknaden, som tappade med 30% under den senaste veckan, torkar bort sina besparingar.

”Hela det här har gjort mig ganska sjuk”, sa Ace201613 på r / CoinseedSCAM, en underreddit som arga kunder ställde in för att logga sin raseri och för att samordna ett svar. I en Facebook-grupp med samma namn, två kunder rapporterar förluster på över $ 100 000 och dussintals för lägre belopp. Upprörd, cirka 50 Facebook-användare har uttryckt intresse för en grupptalan mot Coinseed. En Coinseed-talesman kunde inte nås för kommentarer.

De arga investerarna kommer bättre i kö. I februari, US Securities and Exchange Commission och New York Attorney General pressade anklagelser mot företaget för påstått bedrägeri investerare för att köpa en värdelös symbol och ljuga om sina chefers expertis. NYAG hävdade att Coinseed på ett bedrägligt sätt tog 1 miljon dollar från investerare i en symbolförsäljning. Coinededes sociala medieflöden har blivit mörka sedan arkiveringen, och dess app är inte längre listad i Apples eller Googles appbutiker.

New York Attorney General började ta emot klagomål om de påstådda felaktiga omvandlingarna till andra kryptovalutor den 16 april, juridiska dokument lämnat in av Coinseeds råd, Morrison Cohen, show.

Coinseeds advokater vill ta sig ur ärendena. I en förklaring som inlämnades förra veckan sa Morrison Cohen att Coinseeds grundare inte har svarat på dess meddelanden och försenat ”viktiga beslut” om de kommande fallen. Morrison Cohen tillkännagav sin avsikt att skära band med Coinseed den 21 april. ”Det är uppenbart att förhållandet mellan advokat och klient har gått sönder irreparabelt”, skrev Jason Gottlieb, en partner för Morrison Cohen. Gottlieb avböjde att kommentera saken till Avkryptera.

Coineded’s app hade gjort det möjligt för kunderna att investera sin reservändring i kryptovalutor. Kunderna kunde fördela sina pengar till någon av 17 kryptovalutor eller kryptolåneprotokoll och Coinseed skulle hantera investeringarna. ”Vi vill bygga en bro för massorna att anta krypto på det mest sömlösa sättet”, stod det i en tidigare SEC-arkivering.

Det verkade vara en framgångsrik modell; flera kunder på r / CoinseedSCAM-webbplatsen rapporterade tiofaldiga ökningar av sina portföljer. Men saldot i deras konton betyder i slutändan ingenting om intäkterna inte kan tas ut.

Enligt en årsrapport för 2019 som lämnats in till SEC var Coinseed $ 92.537 i skuld i mars samma år.

Företaget grundades 2017 av två mongoler som studerade i New York: VD Delgerdalai Davaasambu, som skrev koden och innehar 80% av aktierna i företaget, och CFO Sukhbat Lkhagvadorj, som hanterade ekonomin och innehar de övriga 20%. I SEC-anmälningar sa Coinseed att Lkhagvadorj har arbetat på ”flera Wall St.-företag inklusive en mäklare-återförsäljare och ett ekonomiskt konsultföretag som fokuserar på analys av värdepapper.”

Emellertid sade NY: s justitieminister att Lkhagvadorj ”aldrig hade handlat värdepapper eller råvaror.”

Ingen av grundarna kunde nås av för kommentar. Morrison Cohen, advokatbyrån som försöker komma ur ärendet, tror att Davaasambu återvände till Ulaanbaatar, Mongoliet. Advokaterna angav att det inte fanns någon vidarebefordringsadress.

[ad_2]

Source link