CoinDCX och Devfolio samarbetar med Solana för nya Hackathon

[ad_1]

Indiskt kryptovalutautbyte CoinDCX har meddelat en virtuell hackathon i hopp om att stärka Indiens kryptomarknad.

För den senaste händelsen kommer CoinDCX att samarbeta med Solana blockchain, som utbytet bekräftade på deras officiella Twitter.

Utbytet kommer också att organisera evenemanget i samarbete med Devfolio. Företaget har hjälpt till att vara värd för hundratals hackathons över hela världen. Detta inkluderar Indiens största Ethereum-hackathon, ETHIndia, som Devfotos sena VD Shakti Goap grundade. Den tekniska entreprenören avled tidigare i maj, efter att ha lidit med COVID-19.

Devfolio skjutit upp sitt senaste ETHIndia online hackathon, ETHOdyssey, i april. Företagets officiella twitter uppgav detta berodde på den pågående COVID-19-situationen i Indien. De skjutit upp evenemanget igen i maj. Den månadslånga hackathonen är för närvarande planerad att börja den 25 juni.

CoinDCX meddelade sitt partnerskap med Devfolio och Solana mitt i Solana Season Hackathon. Ett even som började den 15 maj och kommer att pågå i 20 dagar och slutar den 7 juni. Rapporter visade från början att Devfolio och CoinCDX skulle bidra till evenemangets Indien-spår. Ett spår som skulle ha en prispott på 50 000 $, en bråkdel av prissumman på 1 miljon dollar.

Rapporter uppgav också att evenemanget hade lockat över 10 000 registreringar. Många av dem representerar de bästa projekten från Indien, bestående av bland annat utvecklare, designers och entreprenörer.

Både CoinDCX- och Solana-reps har delat sina förhoppningar om att hackathon kommer att öka krypto- och blockchain-samhällen i Indien.

2021 har hittills varit ett händelserikt år för Indiens kryptovalutautrymme. Inte minst med den oroliga debatten om landets faktiska inställning till krypto. Den 19 maj angav rapporter att den indiska regeringen skulle engagera en ny expertpanel för att diskutera kryptovalutareglering i landet.

Andra diskussionsämnen inkluderar idén att implementera blockchain-teknik. Plus en centralbank digital valuta (CBDC) för Indien, nämligen den digitala rupien.

Denna uppenbarelse följde i sin tur rapporter om att Reserve Bank of India (RBI) hade rekommenderat långivare att bryta banden med börser baserade i landet. Under tiden är ett förbud mot privata kryptovalutor i Indien fortfarande ett ämne för debatt med landets parlament.

Diskussioner om denna poäng verkar ha stoppat av den allvarliga COVID-19-situationen i Indien. Så allvarligt att Ethereums grundare Vitalik Buterin var bland de många som donerade kryptovalutafonder för COVID-19-stöd redan i april.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.[ad_2]

Source link