Coinbase VD, tidiga investerare sålde cirka 5 miljarder dollar i lager på öppningsdagen


Coinbase VD Brian Armstrong och tidiga investerare har sålt COIN-aktier till ett värde av cirka 5 miljarder dollar på handelsdagen.

Coinbase hade en ganska bra prestation efter sin direkta notering och avgjorde över 30% från referenspriset på $ 250. Den direkta noteringen sammanföll med en ökning av Bitcoins pris, även om själva aktien har varit stabil. Det säljs till priset av $ 344 vid publiceringstillfället.

Armstrong själv sålde cirka 291,8 miljoner dollar i aktier. Informationen finns allmänt tillgänglig på US SEC: s webbplats.

Armstrong sålde 749 999 aktier under tre sessioner när COIN handlade mellan $ 381 och $ 410. Det motsvarar cirka 1,5% av hans andel i företaget. Coinbase-direktören Fred Wilson sålde 4,7 miljoner i aktier för totalt 1,8 miljarder dollar. Styrelseledamot Marc Andreessen sålde 1,18 miljoner aktier i samarbete med Andreessen Horowitz och två närstående enheter.

Medan vissa kanske ser försäljningen som en negativ utveckling, kanske det inte är så illa som det verkar. Att sälja dessa aktier till allmänheten är ett sätt att öka likviditeten. Den totala summan som säljs av alla innehavare uppgår till knappt 5 miljarder dollar.

ARK: s investeringsgrupp har köpt ytterligare 68 miljoner dollar i COIN-aktier, efter att ha köpt aktier till ett värde av 246 miljoner dollar samma dag som noteringen. Investerare är generellt sett optimistiska med avseende på Coinbases potentiella prestanda, eftersom kryptomarknaden precis har börjat drabbas av den vanliga överklagandet.

Fler privatinvesterare har översvämmat marknaden, delvis på grund av den ökande legitimiteten och acceptansen av tillgångsklassen. Coinbase-noteringen och ankomsten av många institutionella produkter har övertygat tveksamma investerare att investera. Detta har i sin tur ökat bottenpriset och har gett en knock-on-effekt som har nått allmänheten.

Alla ögon fortfarande på Coinbase

Coinbases direkta notering fortsätter att vara stadens samtal, även om manien har dött något. Analytiker har hyllat det som ett landmärke ögonblick för marknaden, och kryptosamhället verkar också generellt nöjda med den vanliga exponeringen som det medför.

Allt detta trots de tumultiga 12 månader som föregick noteringen. Utbytet kämpade med anklagelser om rasism, flak för politisk likgiltighet och plattformsproblem. Inget av detta påverkade börsen mycket på lång sikt, och det observeras noggrant av stora investerare.

San Francisco-baserade börsen är inriktad på att generera intäkter via flera strömmar på medellång till lång sikt. Armstrong själv talade i en CNBC-intervju om planer på att utnyttja andra produkter för att generera mer förutsägbar inkomst.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link