Coinbase träffar historiskt lågt då Bitcoin-pris sjunker under 50 000 dollar

Coinbase-aktien har lidit under en hel veckas förluster och nu har kryptobörsen glidit till en ny rekordlåg. Rekordpriset kommer mindre än två veckor efter den första handelsdagen.

Sedan sin efterlängtade debut på marknaden har Coinbase varit en lama anka som simmar i rött. Aktien började sin handel på Nasdaq för sju dagar sedan och har redan sett en nedgång från 410 $ per aktie till under 290 $ den 22 april.

Coinbase får inte det gjort på Wall Street

Aktien är fortfarande i sin linda och letar efter fotfäste på marknaden. Hedgefondchefen i Arca, Jeff Dorman, tycker att det är för tidigt att göra några definitiva uttalanden om vad detta innebär. Dorman sa:

”Jag är inte alls förvånad över COIN-prisåtgärden. Inga större banker har skrivit forskning om COIN än. Dessutom kommer de flesta investerare att vilja se ytterligare en fjärdedel av siffrorna för att se om 1Q var en blixt i pannan eller inte. ”

Under tiden har företag som Galaxy Digital, Voyager och Silvergate sett sina aktiekurser få en stor hit den senaste veckan.

Detaljhandelskryptomäklaren Voyager såg sitt börsvärde sjunka från 3,3 miljarder dollar dagen innan Coinbases debut till ett lägsta värde på 2,1 miljarder dollar den 20 april. Galaxy Digital och Silvergate har upplevt liknande nedgångar i marknadsvärde inom samma period. Det är värt att notera att de ovannämnda mäklarna växte i mycket höga priser före Coinbases notering.

Bitcoin-priset faller under $ 50.000

Bitcoins pris, på fredag ​​morgon, sjönk under $ 50.000. Sammantaget har mer än 1,5 miljarder dollar i digital valuta likviderats samtidigt.

Prisrörelsen var ett resultat av några faktorer som plågade den digitala valutasektorn nyligen. Först spekuleras att när världen återhämtar sig från COVID-19 kan investerare flytta sig från riskabla kryptovalutor mot mer stabila fastighetsprojekt.

Dessutom verkar USA: s president Joe Biden intresserad av att höja kapitalvinstskatten på rika amerikaner från 20% till 39,6%. Detta skulle nästan fördubbla hur mycket de ultrarika skulle vara på kroken för.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link