Coinbase skjuter framåt med ny Tech Hub i Indien

Coinbase VD Brian Armstrong har meddelat att hans utbytesplattform kommer att få ett kontor i Indien, eller mer specifikt, ett högkvalitativt tekniskt nav.

Miljardärens affärsledare och investerare avslöjade utvecklingen i en tweet delades den 2 juli. Coinbases officiella Twitter stödde uttalandet med en egen tweet, där de uppgav:

”Vi fortsätter att bygga ut ett hållbart, väl avrundat tekniskt nav i Indien.”

Båda tweets uppmuntrade läsare som är passionerade för krypto att gå med i dem och länkade till ett inlägg på Coinbases blogg. Inlägget, skrivet av Pankaj Gupta, Coinbases vice verkställande direktör och den indiska webbplatsledaren, beskriver börsens planer och ambitioner när de tar på den indiska marknaden. För det första att anställa hundratals ingenjörer inom en snar framtid.

”Detta team av ingenjörer kommer att kompletteras av lika höga produkt- och designteam”, säger Guptas inlägg. ”Förutom supportfunktioner som rekrytering och HR för att bygga ut ett hållbart, väl avrundat tekniskt nav.”

Han skrev också att Coinbase utforskar nystartade förvärv och anställer för att stödja deras planer i Indien.

Coinbase började anställa i Indien redan i mars.

Indiska krypto rymdkamp fortsätter

Coinbases meddelanden kommer bland pågående turbulens i det indiska kryptorummet. Medan Guptas blogginlägg inte saknar beröm för kryptoprojekten och den inhemska talangen som kommer från Indien, är statliga attityder i landet till krypto fyllda med osäkerhet.

De senaste rapporterna avslöjade att den indiska regeringen överväger att tillämpa ytterligare 18% skatt på utländska kryptovalutabörser som är verksamma i landet. Under tiden undersöker enligt uppgift avdelningen för indirekta skatter om börser ska betala skatt på varor och tjänster (GST), enligt gällande lag. Börsen skulle betala GST som en del av deras årliga skatt. På samma sätt som mäklare på aktiemarknaden.

Vid lokala börser inkluderar handelsavgifterna som debiteras kunderna redan 18% skatt.

Ambivalensen gentemot krypto i Indien sträcker sig till såväl deras banker som deras regering. Nya rapporter avslöjade att börser i landet kämpar för att förvärva betalningslösningar sedan indiska banker har börjat distansera sig.

Sedan bankerna avbröt bandet har börserna drabbats av långa transaktionshastigheter, bland annat. Resulterar i sin tur i ett stort antal klagomål från sina kunder.

Bankernas beslut har lämnat börserna beroende av mindre leverantörer av betalningslösningar, med minst två som vänder sig till AirPay. I andra fall har utbyten hållit tillbaka omedelbara bosättningar eller har endast erbjudit peer-to-peer-transaktioner. Vissa har tillämpat ett ännu strängare tag i det senare scenariot. WazirX, till exempel, utför nu bara peer-to-peer-transaktioner vissa dagar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link