Coinbase presenterar planer på att starta en Cryptocurrency App Store

Coinbase VD Brian Armstrong har via blogginlägg meddelat att företaget tar en sida från Apples spelbok och lanserar en kryptofokuserad appbutik.

Enligt ett nyligen blogginlägg på Coinbase skrivet av företagets VD är planer på att starta en krypto-appbutik som erbjuder tredjeparts decentraliserade appar (dApps). Blogginlägget föreslår att idén var inspirerad av Apples Storefront och Coinbase vill tillhandahålla samma typ av tjänst och möjlighet för utvecklare att lägga sina mönster i App Store.

”Apple försökte inte bygga alla appar för iPhone, det gav utvecklare möjlighet och gav mobilanvändare ett enkelt sätt att komma åt nya innovativa appar. Vi måste göra detsamma i krypto, skriver Armstrong.

Armstrong fortsätter att konstatera att det går tiotals miljarder dollar genom dApps och innovationer kommer in snabbt och snabbt. Coinbase kommer att försöka ge sina användare tillgång till alla dessa dApps från en central plats. dApps skiljer sig från traditionella mobilappar eftersom de inte fungerar på central infrastruktur utan använder poolade resurser.

Tusentals datorer globalt delar sin datorkraft och nästan lika många dApps är redan i omlopp. Medan de är fria från någon kontroll är de också fria från att ha en plats att hitta annat än att söka på det gammaldags sättet. Coinbases användare kommer att kunna komma åt butiken via integration mellan marknaden och deras nuvarande plånböcker på Coinbases börs. Bloggen angav ingen tidsram för lanseringen av App Store.

Andra uppgifter på Coinbases att göra-lista

Inlägget från Armstrong berörde några andra projekt och mål som Coinbase har ställt ut förutom dApp-butiken. Ett sådant mål är önskan att lägga till fler tillgångar till Coinbase och att lägga till nya mynt mycket snabbare än den nuvarande hastigheten. Den nuvarande processen för att utvärdera nya tillgångar som ska listas på Coinbase kräver analys av efterlevnad av lagstiftning och säkerhet tillsammans med ett antal andra relaterade risker.

Medan Armstrong säger att processen är nödvändig för att upprätthålla en ansvarsfull verksamhet, erkänner han att prövningen måste göras snabbt. ”Vi måste behandla tillgångsemittenter som de mycket viktiga kunderna de är, rulla ut den röda mattan och uppvakta dem och svara snabbt på deras förfrågningar”, tror VD.

En annan fråga som Coinbase ställs för att ta itu med är dess globala expansion. Medan företaget är globalt och erbjuds i mer än 100 länder vill Armstrong mer. Enligt honom behöver Coinbase ”flytta från fraktprodukter som endast tillgodoser USA (eller Storbritannien / EU) till fraktprodukter som fungerar globalt.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link