Coinbase offentliggörs, andra kryptoföretag kan snart följa

Nyligen offentliggjordes Coinbase på Nasdaq. Detta kända ögonblick har fått andra företag att överväga att bli offentliga också.

Medan Coinbase är det första kryptovalutautbytet som publiceras kommer det förmodligen inte att vara det sista. Minst fem andra kryptostart-ups överväger redan liknande drag.

Kryptovalutaföretag inklusive Kraken, eToro, BlockFi, Bakkt och NFT Investments har alla antytt att de eventuellt kommer att bli offentliga inom en snar framtid.

Kraken

Kraken, som Coinbase, föddes i USA. Många förväntar sig att det blir nästa kryptobörs som kommer på offentliga marknader. Enligt rapporter har den en värdering på 20 miljarder dollar. Strax innan Coinbase blev offentlig, sa VD Jesse Powell i en intervju med CNBC:

”Vi tittar på att kunna offentliggöras någon gång nästa år. Det skulle förmodligen vara en direkt notering, liknande Coinbase. ”

Liksom Coinbase har Kraken också haft rekordvolymer under första kvartalet i år. Sedan andra halvan av 2020 har antalet nya användare av plattformen dessutom fyrdubblats. Trots tillkännagivandet sa Powell också att företaget inte bråttom. Istället avser den att kontrollera hur Coinbase har det först.

eToro

Den israeliska mäklarappen eToro meddelade sin avsikt att offentliggöras i mars. Detta kan bli möjligt tack vare en nyligen sammanslagning på 10 miljarder dollar.

För detta ändamål kommer företaget att gå samman med ett specialförvärvsföretag (SPAC), med stöd av SoftBank och bankentreprenören Betsy Cohen, kallat FinTech Acquisition Corp. Efter evenemanget kommer de nuvarande eToro-aktieägarna att behålla cirka 90% av bolagets ägande . Fusionen kommer att slutföras under tredje kvartalet 2021.

eToro är ett av de första reglerade mäklarhusen i Europa och skapade ett bitcoin-erbjudande 2013. År 2020 fick det en mäklarlicens från den amerikanska tillsynsmyndigheten FINRA. Detta gjorde det möjligt för företaget att utöka sitt erbjudande till den amerikanska marknaden.

Företaget jämförs ofta med appen Robinhood, som också erbjuder kryptovalutor. Robinhood meddelade också sin avsikt att offentliggöras i mars.

BlockFi

Rykten om att BlockFi kom in på aktiemarknaden började cirkulera i juli 2020.

Företaget publicerade sedan en jobbannons för en finansdirektör. Inlägget sa att personen skulle ”leda och placera finansgruppen till sena investeringar, förvärv och / eller börsintroduktioner.”

BlockFi: s VD Zac Prince meddelade att företaget kan börsnoteras under andra halvåret 2021.

BlockFi grundades 2008 och tillåter användare att skapa ett konto som tjänar intresse för kryptovalutor. Dessutom erbjuder den lån säkrade med digitala valutor. I mars 2021 samlade företaget in 350 miljoner dollar i finansiering och dess värdering ökade till 3 miljarder dollar.

NFT-investeringar

För några veckor sedan hade ingen hört talas om NFT-investeringar. När företaget tillkännagav sin börsintroduktion i London den 1 april trodde vissa att det bara var ett skämt.

Men den 13 april visade det sig att det inte handlade om några kommentarer. Starten som specialiserat sig på icke-fungibla tokens (NFT) samlade in 48 miljoner dollar genom notering på Aquis Stock Exchange Growth Market i London.

NFT Investments grundades av grundarna av Argo Blockchain (ARB), som är noterat på Londons börs.

Bakkt

Bakkt avslöjade att det offentliggörs i januari i år. Dess debut på New York Stock Exchange planeras genom sammanslagning av SPAC med VPC Impact Acquisition Holdings. Transaktionen kommer att vara värd cirka 2,1 miljarder dollar.

Bakkt, som ägs av Intercontinental Exchange (ICE), lanserade sin marknad först förra året efter många förseningar. Dess värdering skulle dock innebära hög avkastning för de nuvarande aktieägarna som har investerat nästan 300 miljoner dollar i plattformen.

Transaktionen förväntas avslutas under andra kvartalet 2021. Det sammanslagna företaget kommer att noteras som Bakkt Holdings, Inc.

Andra potentiella kandidater

IPO-rykten är ofta kopplade till Winklevoss-brödernas utbyte, Gemini. Medan bröderna har diskuterat en möjlig börsintroduktion, omvänd fusion eller SPAC, har de inte bekräftat några specifika beslut.

Binance anses också vara en trolig kandidat. I en nyligen intervju med Bloomberg utesluter dock företagets vd Changpeng Zao bestämt en börsintroduktion. CZ hävdar att Binance är självförsörjande i kontanter och föredrar att fokusera på tillväxt:

”Vi har inte riktigt brist på medel. Vi överlever OK och vi växer mycket hälsosamt och organiskt så att vi inte har några planer på en börsintroduktion. ”

Krypto IPO-prestanda

Kryptoföretagens intresse för börsintroduktioner bestäms något av resultatet för dem som redan har noterat. Intresset för offentliga listor ökade när Coinbase gjorde sitt stora drag, men detta kan förändras beroende på hur deras lager gör.

Tidigare har andra kryptorelaterade företag sett hårda svar när de publiceras. År 2019 sjönk krypto-gruvföretaget Canaan Creatives börsintroduktion under förväntningarna under sin debut.

Andra faktorer spelar också en roll för att föra dessa företag till börser. 2020 rekommenderades Bitmain för hårdvaruproduktion av gruvbrytning att upphäva sin börsintroduktion på grund av kopplingar till ett Ponzi-system.

Medan tillkännagivanden har gjorts, är det fortfarande att se vilka IPO-planer som kommer att fortsätta.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link