Coinbase-kort accepteras nu av Google och Apple Pay

Coinbase tillkännagav integration med Google och Apple Pay. Företaget samarbetade med dessa två jättar för att utöka användningen av sitt betalkort.

Coinbase lanserade sitt kort för amerikanska kunder i oktober 2020. Användare i USA och Storbritannien hade redan haft tillgång till kortet innan dess. Cirka 30 länder har nu använt detta kryptokort.

Detta nya steg anpassar Coinbase till de standarder som förväntas för detaljbetalningar i de länder där dess kort finns tillgängligt.

Betalningslösningar som Google och Apple Pay är bekväma och enkla. Den här typen av enkelt klick-och-godkänn-system tar över som betalningsmetoden snarare än försäljningsstället.

Coinbase bankkort

Vid transaktioner med kortet överför plattformen pengarna till användarens Coinbase-kort och konverterar dem automatiskt till amerikanska dollar. Vilket gör det till en kryptobetalning. Som verkligen accepterar inte köparen din bitcoin eller USDC direkt.

De som konverterar till USDC kommer inte att se några transaktionsavgifter, men de som använder någon annan kryptovaluta kommer att debiteras en transaktionsavgift på 2,49%.

Den stora rubriken är att användare kan tjäna upp till 4% cashback varje gång de spenderar. Denna typ av cashback-belöning har också sett i andra kryptokort, som Geminis kryptobelöningskort.

Coinbase-kortets skattebesvär

Men plattformen varnade användare för att de kan bli föremål för skatter från IRS. Detta beror på att man använder kortet effektivt köper och säljer krypto.

Denna typ av handel förväntas rapporteras till IRS. Som vi såg under den senaste skattesäsongen ser kryptohandlare inte längre över. Ökad granskning och medvetenhet från skattemyndigheterna blir standard.

Crypto betalning boom

Detta tillkännagivande följer en kryptobetalningsökning. Nyligen meddelade PayPal att de skulle tillåta sina användare att göra transaktioner i krypto. Som nämnts säkerställde Gemini också att den också är involverad i denna växande sektor.

Institutionella betalningsföretag är inte heller kvar, med Visa och Mastercard gör också kryptospeler. En Mastercard-undersökning visade att 93% av konsumenterna överväger att använda nya betalningar nästa år.

Detta drag från Coinbase är det senaste från en stor kryptospelare till detaljhandelsbetalningsutrymmet och är sannolikt inte den sista.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link