Coinbase har anställt en armé av supportpersonal för att hålla kunderna nöjda

I korthet

  • Antalet Coinbase-supportpersonal har ökat fem gånger sedan januari.
  • Kundkontakt har minskat med 70%.
  • Fler livehjälpfunktioner förväntas de närmaste månaderna.

Trött på Coinbase kundsupport? Hjälp är här, säger de krypto utbyte, som igår bloggade om armén av supportagenter som den har anställt för att ta itu med sina kunders hak med tjänsten och beskrivit fler åtgärder som ännu inte kommer att komma.

Sedan Brian Armstrong grundade företaget för nio år sedan har klagomål från kunder ökat. År 2018, Mashable erhöll en 134-sidig rapportera om kundklagomål genom en begäran om frihet till information till US Securities and Exchange Commission.

Bilden som dök upp då var den missnöjda Coinbase användarna hade i allmänhet två problem: antingen hade deras medel mystiskt försvunnitofta med anklagelser om att Coinbase själv hade bindit pengarnaeller så hade de blivit utestängda från sina konton.

När Coinbase blev offentlig i april i år, The New York Times rapporterade att Coinbase-kunder fortfarande flaggade de återkommande problemen med försvinnande medel och låsning av konton. Lite hade förändrats.

Hur hanterar Coinbase det?

Men Coinbase säger att det blir bättre. I gårdagens blogginlägg sa Casper Sorensen, VP för kundsupport, att börsen drastiskt har minskat sin eftersläpning av kundklagomål.

Sedan början av året sa Sorensen att Coinbase har minskat antalet gånger dess aktiva kunder har kontaktat företaget med 70% trots att den totala användarbasen ökat med 28%.

För att uppnå detta sa Sorensen att Coinbase har femdubblat sin kundsupportpersonal genom att anställa ytterligare 3000 agenter. Han hjälpte också att utbilda kunder om hur man skyddar sina konton från bedrägerier och rekommendera att rika kunder genomför tvåfaktorkontroll.

Under de kommande månaderna förväntar sig börsen att starta livechatt och telefonsupport.

Genom att offentliggöras har insatserna ökat avsevärt. När allt kommer omkring kan nöjda kunder bara lägga till Coinbase-aktier i sina portföljer bredvid Bitcoin och Ethereum.Source link