Coinbase för att förvärva kryptodatatjänst skev

[ad_1]

I korthet

  • Coinbase förvärvar Skew, en krypto- och analysplattform.
  • Det är en del av en rad senaste förvärv.

Coinbase, det största utbytet av kryptovaluta i USA, förvärvar den Londonbaserade data- och analysstart Skew. Förvärvet, som meddelades idag, gör det möjligt för Coinbase att tillhandahålla realtidsdata till institutionella investerare.

Skew grundades 2018 av Emmanuel Goh och Tim Noat. Det erbjuder marknadsdata och diagram skräddarsydda för kryptohandlare – det är lite som Messari eller TradingView.

I ett mejl till Avkryptera, en talesman för Coinbase sa att skewAnalytics – ett av Skews dataanbud – skulle integreras i Coinbase Prime, företagets plattform för institutionella investerare. På frågan om detta innebar att nuvarande Skew-abonnenter skulle få tillgång till Coinbase Prime, eller om skewAnalytics skulle leva vidare som en oberoende produkt, sa talesmannen allt detta fortfarande är ”TBD.”

”Genom detta förvärv förstärker Coinbase vårt åtagande att betjäna den växande institutionella marknaden”, Greg Tusar, Coinbases vice vd för institutionell produkt, sa i ett uttalande. ”Vi vet att tillgång till högkvalitativ information är nödvändig för institutioner som bedömer investeringar i kryptotillgångar”, tillade Tusar.

Institutionella investerare är stora affärer för Coinbase. Per den 31 mars lagrade Coinbase 122 miljarder dollar i tillgångar på sin plattform från institutioner. Detta representerar mer än hälften av de totala tillgångarna på 223 miljarder dollar som lagras på plattformen. Coinbase avslöjade inte hur mycket det spenderade på att förvärva Skew.

Dagens tillkännagivande är företagets första stora förvärv sedan Coinbase börsnoterades tidigare denna månad med en direkt notering på Nasdaq. Aktier i Coinbase debuterade till $ 381, även om priset sedan har sjunkit under $ 300-märket.

Att sälja aktier på börser ger mycket pengar, som växande företag ofta spenderar på att utveckla sin verksamhet. Och Coinbase erbjuder redan en liknande tjänst till Skew genom Coinbase Prime, det vill säga att de använder de pengarna för att ta en aggressiv inställning till M&A och absorberar branschens ljusaste stjärnor innan de kan bli riktiga konkurrenter.

Coinbase har gjort detta i flera år. Det ökade sin utgifterna 2018, strax efter att det tjänade massor av pengar från Bitcoin-bommen 2017. Det har köpt 16 företag (inklusive Skew) och investerat i 13, enligt Crunchbase-data. Coinbases riskkapitalarm, Coinbase Ventures, har investerat i 74 företag.

Coinbase förvärvade blockchaininfrastrukturföretaget BisonTrails tillbaka i januari, tillsammans med tjänsten Routefire. Förra året förvärvade Coinbase kryptovaluta handelsplattform Tagomi. Tusar, Coinbase VP som kommenterade förvärvet av Skew, var en av Tagomis grundare.

Coinbases förvärv har inte alltid fungerat på det bästa. I mars 2019, Coinbase förvärvade Neutrino, ett företag som leddes av samma individer som ledde Hacking Team, ett italienskt teknikföretag som hjälpte oseriösa regeringar att spionera på sina medborgare. Coinbase fångades i nedfallet; en #DeleteCoinbase-hashtag trenderades på Twitter vid den tiden och kryptobörsen meddelat att det släppte de tidigare Neutrino-anställda.

I dess Form S-1, som lämnades in till SEC i februari, sa företaget att man planerar att fortsätta förvärva andra företag samt göra strategiska investeringar i ett brett utbud av kryptorelaterade projekt i hela branschen.

[ad_2]

Source link