Coinbase får godkännande för att erbjuda Crypto Custody Services i Tyskland

Coinbase har blivit den första börsen som får en kryptovalutaförvaringslicens från BaFin enligt uppdaterade regler.

Tyska tillsynsmyndigheter har meddelat att Coinbase Inc. har beviljats ​​tillstånd för att börja erbjuda kryptovalutatjänster inom landet. Avslutningen från Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) är mer goda nyheter för Coinbase efter att ha godkänts på den japanska marknaden förra veckan av FSA. Coinbase har nu godkänts av chefen för två nya länder för att fungera som depå för andra kryptoföretag och tjänster.

Det Delaware-baserade företaget har expanderats snabbt sedan Nasdaq-noteringen tidigare 2021. Den expansionen inkluderar att vara den första börsen som kommer in i USA: s pensionsfondsindustri efter ett nyligen samarbete med ForUsAll.

Coinbase blomstrar medan Binance kämpar med tillsynsmyndigheter

Medan Coinbase fortsätter att låsa vinster med tillsynsmyndigheter, har deras konkurrens Binance tagit mycket kritik nyligen. Tillfälligt varnade Binance precis vid den tidpunkt då Coinbase godkändes i Japan, av samma tillsynsmyndigheter.

På samma sätt har Binance en historia med BaFin, som varnade investerare om eventuella överträdelser av värdepapperslagar från Binance.

I morse kom ännu hårdare nyheter när det tillkännagavs att Binance har förbjudits att erbjuda sina tjänster i Storbritannien. Meddelandet kommer efter ett uttalande nyligen från Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA). Ordet från FCA är att Binance Markets Limited inte får utföra regleringsverksamheten i Storbritannien eftersom det inte hade rätt licens att göra det.

Precis som de tyska myndigheterna varnade FCA också konsumenter från Binance och lät det vara känt att Binance Markets inte fick handla utan skriftligt medgivande från FCA. Medan Binance fortfarande är den största spelaren i spelet, ändras tidvattnet tydligt till förmån för Coinbase så långt som att vinna över regulatorer.

Binance hävdade att Binance Markets (BML) var skild från Binance och inte ens har startat sin brittiska verksamhet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link