Coinbase erbjuder $ 1,25 miljarder konvertibla sedlar som aktiekursdoppar

Coinbase kommer att driva ett privat erbjudande på 1,25 miljarder dollar. Anteckningarna har en femårs mognadstid.

Coinbase, en utbytesplattform för kryptovaluta, meddelade den 17 maj det privata erbjudandet för att välja institutionella investerare. Seniornoter är obligationer som förblir en säkrare investering för dem som köper men ger investeraren en lägre avkastning.

Uttalandet förklarade också 30-dagarsalternativet att köpare skulle ha tilläggsalternativ med sitt köp:

”Sedlarna kommer att vara äldre, osäkra förpliktelser för Coinbase och kommer att ränta som betalas halvårsvis i efterskott, och förfaller den 1 juni 2026, såvida inte tidigare återköps, löses in eller konverteras. Sedlarna kan konverteras till kontanter, aktier i Coinbases stamaktie A, eller en kombination därav, vid valet av Coinbase. ”

Coinbases aktiekurser har fallit vid sidan av större delen av kryptomarknaden. Aktierna sjönk kort under $ 240 för första gången i efterhandshandel den 18 maj. Detta är lägre än det referenspris på $ 250 som Nasdaq fastställde för sin direkta notering den 14 april, då det debuterade till 381 $.

Coinbase rapporterade en total försäljning på 1,8 miljarder dollar, i linje med företagets förväntningar i april. Det faller dock något under de 1,81 miljarder dollar som analytiker frågade av Bloomberg förväntade sig. Företaget rapporterade ett nettoresultat på 771 miljoner dollar, vilket sjönk inom det förväntade intervallet 730 miljoner dollar till 800 miljoner dollar. Även om detta överträffade analytikernas förväntningar på 762,6 miljoner dollar.

Coinbase kan verka som ett av de säkrare alternativen för investerare som överväger beslutet att erbjuda seniornoter i motsats till andra mer riskfyllda utlåningsalternativ. Det har också gjort det klart att det vill göra sig mer pålitligt och kryptomarknaden mindre volatil. Coinbase CFO Alesia Haas berättade för Mad Money-värd Jim Cramer att börsen är glada att arbeta med tillsynsmyndigheter. Hon tror att om tillsynsmyndigheter är inblandade skapar det ett enklare och jämnare ekosystem som kan bjuda in fler investerare och andra aktörer in i rymden.

Regler för kryptovaluta har kommit tjockt och snabbt från regeringar över hela världen. Den thailändska regeringen har tvingat alla kryptobörsekonton att öppnas personligen. Andra nationer har varit mycket hårdare i sina beslut. Nigeria tog till exempel ett stort steg genom att förbjuda kryptovalutor i banksektorn, även om detta felaktigt har misstolkats till ett fullständigt kryptoförbud.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link