Coinbase Conundrum – COIN-lager följer Bitcoin-prisdopp

Sedan debut på Nasdaq har Coinbase varit underpresterande, vilket orsakat några obekväma samtal om dess medellångsikt.

Coinbase och Cryptocurrency

Sedan Coinbase först började aktivt handla bitcoin 2012 har det vuxit till att bli den största kryptovalutautbytet i USA. Ursprungligen bara erbjuda bitcoinhandel, företaget tog snabbt på sig fler kryptovalutor i enlighet med sina decentraliserade kriterier.

I maj 2013 stängde Coinbase serie A-investering på 5 miljoner dollar. I slutet av året skulle de få en investering på 25 miljoner dollar från Andreessen Horowitz. Vid den tiden var börsvärdet för bitcoin (BTC) 9,08 miljarder dollar.

De efterföljande åren såg Coinbase att stärka sitt grepp som den ledande nordamerikanska kryptovalutabörsen.

Under denna tid började kryptovalutor få dragkraft globalt. Baserat på den växande populariteten och de snabba prishöjningarna 2017 började många banker titta på möjligheten att inrätta kryptoverksamheter.

Medan banker klättrade för att förstå kryptovalutafenomenet drevs Coinbase framåt och blev den främsta appen i Apple App Store i december 2017.

Efter bitcoin-doppet höll Coinbase en blygsam tillväxt. Trots att det stod inför flera hicka – särskilt handeln stoppade flera gånger på en månad 2020 – fortsatte det att växa användare och förbättra sitt produktutbud, vilket kulminerade i den senaste noteringen på Nasdaq.

Kommer live

I linje med deras störande produkt avskaffade Coinbase det traditionella börsintroduktionen (IPO) och lade istället sin andel direkt på Nasdaq i en direkt notering. Detta gjorde Coinbase till det första kryptovalutautbytet som publicerades, som sådan som fick mycket uppmärksamhet i media.

Detta leder utbyten som Kraken (nyligen inriktad på IRS), eToro, Robinhood och BlockFi för att antyda till eventuella offentliga erbjudanden snart.

Coinbase lanserade sin notering på baksidan av tre massiva trender – i hopp om att dra nytta av dem. Dessa inkluderade:

  • Kryptovalutapopularitet – Bitcoin nådde en rekordhög nivå på $ 64 000 samma dag, medan andra kryptor, inklusive eter (ETH) och Ripple (XRP), också hoppade i värde.
  • Börsnoteringar – Investerare runt om i världen hade varit ivriga efter fler noteringar, med globala marknader som upplevde några av de mest trafikerade månaderna någonsin för företag som gjorde offentliga erbjudanden.
  • Detaljhandel – allt medan detaljinvesterare gick in på marknaden i rekordhastighet tack vare företag som Robinhood och Revolut som erbjuder lågfriktions mobilinvesteringar till miljoner.

Men den första dagen av handeln såg stora COIN-investerare aktier, med VD Brian Armstrong enligt uppgift att sälja 300 miljoner dollar i aktier under hela dagen.

Under tiden sålde Intercontinental Exchange sin aktie på 1,2 miljarder dollar i Coinbase också under denna period. Som ett resultat öppnade COIN-priserna på $ 381 per aktie, toppade till över $ 400 per aktie och stängdes till $ 328,28.

Historien har varit tumultig sedan dess, med priset som sjönk på 10 av de första 13 handelssessionerna.

Ett Osäker framtid

Sedan sitt offentliga erbjudande meddelade Coinbase starka resultat för första kvartalet. Intäkterna ökade till 1,8 miljarder dollar för perioden, en markant förbättring under helåret 2020, där intäkterna uppgick till 1,3 miljarder dollar för räkenskapsåret.

Analytikerna förblev dock skeptiska till börsens aktieframtid. Dan Dolev, en analytiker på Mizuho Bank, förutspådde ett pris på $ 315 och ett neutralt betyg.

Trots den positiva vinsten och användartillväxten nådde Coinbase en lägsta tid, vilket gjorde att aktierna handlade strax över 239 dollar då bitcoins pris sjönk under 40 000 dollar. I skrivande stund är priset 216 $ och faller kraftigt när bitcoin-priset dyker.

Detta är en fortsatt nedgång från det första lågpriset på 282,07 dollar, vilket sammanföll med att bitcoins pris sjönk till under 50 000 dollar.

Ställer frågan, är Coinbases tillväxt kopplad till kryptovaluta, eller kan börsen bli mer än summan av dess delar?

Dessutom är vissa analytiker skeptiska till prisutfallet för COIN på grund av press från sina konkurrenter.

Som nämnts ovan överväger Bakkt, Robinhood och eToro egna offentliga erbjudanden. Men hotet från dessa konkurrenter är mer än bara konkurrens på Nasdaq.

Både Bakkt och eToro har diversifierade portföljerbjudanden som kan sätta press på Coinbase, särskilt med deras nuvarande avgiftsstruktur.

Dessutom avslöjade Robinhood att det kan släppa sina IPO-ansökningar nästa vecka. Denna tävling utgör ett allvarligt hot mot de redan belägrade COIN-utsikterna.

Några positiva nyheter

Oppenheimer bedömde Coinbases framtidsutsikter som bättre än förra veckan. Analytikern Owen Lau baserade sitt betyg på kryptovalutans förmåga att underlätta ekonomiska problem. Dessa inkluderar gränsöverskridande betalningar och tillgång till bankverksamhet.

De var särskilt hausse på COIN och sa att det kan stiga 50% från sin nuvarande position, som var på 284,52 $ när betyget släpptes.

Utsikterna är dock ännu att förbättras, med Coinbases aktie som slår nya lägsta priser på 238,83 dollar tisdagen den 19 maj – en vecka efter Oppenheimers haussiga förutsägelse.

I ett brev till investerare avslöjade Coinbase planer som kan orsaka denna typ av positiva utsikter.

Coinbase meddelade investerare att de fokuserar på ytterligare expansion i framtiden. Denna tillväxtplan kommer sannolikt att inkludera förvärv på samma sätt som deras nyligen förvärv av analysplattform Skew.

Förutom nedströmsförvärv planerar utbytet att förbättra produktutbudet med planer för att underlätta köp och försäljning av icke-fungibla tokens (NFT) på deras plattform.

Går vidare

Medan Coinbase ser ut att stoppa nedgången på sitt aktiekurs med dessa planer undviker den igen den traditionella vägen.

När de inte bedrev en traditionell börsintroduktion genom bulge parentes-banker och istället noterade direkt, var det naturligt för en kryptovalutautbyte. Detta kan gå något för att förklara varför Coinbase beslutade att emittera konvertibla obligationer.

Dessa obligationer kan omvandlas till aktier under vissa omständigheter. Detta skulle då späda ut nuvarande lager för befintliga innehavare. Börsen säger att de genererade kontanterna skulle användas för bland annat investeringar.

Så, kommer nedströmsförvärv och förbättrade produkterbjudanden – delvis finansierade genom lagerutspädning – att bidra till att förbättra COIN-utsikterna?

Detta är svårt att säga eftersom volatiliteten ökar i hela kryptokurrencyekonomin. Dessutom har marknaden för NFT: er börjat svalna efter en flygande start på året. Det är dock uppenbart att ett antal faktorer kommer att påverka COIN: s resultat.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link