Coinbase blir officiell kryptosponsor för ESL Gaming

Parningen av Coinbase och ESL Gaming samlar två titaner från deras respektive branscher.

Coinbase har inte varit främmande för e-sportvärlden och har blivit ett av de stora börserna som fortsätter att hitta sponsring inom sport. Det senaste samarbetet för Coinbase har tillkännagivits och det är med ESL Gaming. ESL Gaming är världsledande inom värd för eSports-turneringar och verkar nästan året runt.

Coinbase kommer att se till piggyback på den unika exponeringsnivån som en plattform som ESL Gaming kan erbjuda. Specifikt möjliggör affären Coinbase att vara front och center vid de många årliga stora ESL-evenemangen som börjar nu och löper fram till slutet av nästa år.

Teknik och innovation driver partnerskap

Det första evenemanget som Coinbase kommer att vara en del av är den kommande Intel Extreme Masters (IEM) Köln 2021-turneringen. Framtida platser för kommande turneringar kommer att omfatta Katowice och Peking. Detta drag av Coinbase anpassat till ett nyligen blogginlägg av VD Brian Armstrong där han sa att företaget måste anta ett ”internationellt första tänkesätt.” Nu kommer Coinbase att vara i hörnet av några av de största turneringarna sporten har att erbjuda inklusive ESL Pro Tours för CS: GO, StarCraft II och Warcraft III.

Eli McCarrel, chef för globala varumärkespartnerskap på ESL, berättade kort om samarbetet med ESL Gaming. ”Detta är ett partnerskap mellan två likasinnade företag i framkant inom teknik och innovation,” uttalade McCarrel i pressmeddelandet. McCarrel fortsatte att bekänna sin optimism i parningen och att detta kunde vara ett ”branschförändrande partnerskap.”

På uppdrag av Coinbase tillfogade varumärkesdirektör Eryn Alexander att ”I de tidiga dagarna förutsåg få människor möjligheten att e-sport blir den livfulla och robusta sak det är idag,” och tillade att ”Vi tror att kryptoekonomin är på en liknande bana . ”

Krypto och spel

Affären med ESL Gaming är inte första gången som Coinbase hoppar in i eSports-världen. Tidigare i år undertecknade börsen och BLAST Premier en liknande affär. BLAST Premier är en stor CS: GO-turneringsarrangör. Coinbase tecknade också ett avtal med Evil Geniuses.

Coinbase kan vara det största utbytet för att komma in i eSports-spelet, men de är långt ifrån det första. I juni säger vi att eSports-gruppen TSM tecknar ett namngivningsavtal med kryptobörs FTX för att bli TSM FTX. Även om detta tillkännagivande har slagit några fångar, främst frågor från intressenter om det nya namnet, är det ett steg i rätt riktning. FTX har också samarbetat med lag från Major League Baseball (MLB) och National Football League (NFL).

Genom dessa samarbeten kommer FTX och Coinbase att kunna integreras med lagen på unika sätt och visa upp sina förmågor för en global, ungdomlig och tekniskt kunnig publik.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link