Coinbase-aktien stänger 32% ner från högt när Bitcoin drar tillbaka

Efter en andra veckas handel, aktier i Coinbase har stängt till $ 293,45. Det är en nedgång på 32% från början på 429,54 dollar den första handelsdagen.

Coinbase, den största amerikanska kryptobörsen, debuterade sin COIN-aktie via direkt notering på Nasdaq den 14 april till ett pris av $ 381 och hittade snabbt köpare över $ 400 innan de stängdes till $ 328. Efter att ha återhämtat sig något i mitten av förra veckan har det varit en stadig trumslag nedåt sedan – även om räntan förblir högre än Nasdaqs referenspris som erbjuds innan handeln började.

Innan Coinbase började börja förra veckan hade analytiker spekulerat i att priset på börsens aktie sannolikt skulle vara nära kopplat till kryptomarknadens hälsa. Dagens handling kan ha visat dem rätt.

Kryptomarknaderna tappade sammanlagt 400 miljarder dollar i värde baserat på börsvärde under den senaste veckan. Bitcoin, marknadens ledande mynt, sjönk under 50 000 dollar sent på torsdagskvällen för första gången sedan början av mars. Det handlas för närvarande strax ovanför det märket.

Samtidigt lade San Francisco-baserade börsen igår till den kontroversiella ”dollar-bundna” stablecoin Tether (USDT) till sin pro handelsplattform. Tether har kommit under skjut under de senaste åren på grund av olika anklagelser, inklusive att stablecoin används för att manipulera priset på Bitcoin.

I februari avgjorde Tethers moderbolag iFinex en bedrägeriutredning som inleddes av New York State Attorney General’s Office som härrör från ett hål på nästan 900 miljoner dollar i systerföretags Bitfinex ekonomi, liksom dess kopplingar till påstådda panamanska ”skuggbank” Crypto Capital.Source link