CME Group lanserar Micro Bitcoin Futures för att locka detaljhandlare

Chicago Mercantile Exchange Group (CME Group), en av världens ledande derivatbörser, har tillkännagett lanseringen av Micro Bitcoin, det senaste i en serie erbjudanden inom kryptoderivat tillgångsklass.

Ungefär en tiondel av storleken på ett bitcoin, Micro Bitcoin futures förväntas ”ge ett effektivt, kostnadseffektivt sätt för ett brett spektrum av marknadsaktörer – från institutioner till sofistikerade, aktiva handlare – för att finjustera sin bitcoin (BTC) exponering och förbättra deras handelsstrategier, ”enligt Tim McCourt, CME Groups globala chef för aktieindex och alternativa investeringsprodukter.

Ett alternativ för handlare av alla storlekar

Som ett mindre kontrakt kommer Micro Bitcoin-relaterade futuresalternativ sannolikt att locka detaljhandelsköpare med varierande riskaptit, inte bara institutionella.

“Den mindre kontraktsstorleken gör det möjligt för handlare av alla storlekar – från institutioner till aktiva detaljhandelshandlare – att få exponering för bitcoinpriser eller säkra sina bitcoinpositioner”, säger Daniel Ryba, verkställande direktör för futures på E * TRADE Financial, en elektronisk handel plattform.

CME fördjupar sitt engagemang i kryptorummet

CME Group har fördjupat sitt engagemang i kryptovalutautrymmet ett tag. Företaget föreslog först att det utarbetade planer och sökte godkännande från lagstiftaren för att skapa ett bitcoin-futuresalternativ redan i oktober 2019 som svar på konsumenternas efterfrågan på kryptorelaterade derivat.

I december 2020 hade företaget i genomsnitt 880 miljoner dollar i daglig handelsvolym för sina bitcoin-terminskontrakt. I början av 2021 meddelade företaget att 69 000 bitcoins handlades i kontrakt på sin plattform varje dag.

Därefter meddelar CME Group lanseringen av eter (ETH) terminskontrakt för sina institutionella handlare. Sedan lanseringen den 8 februari handlades enligt uppgift cirka 38 400 ETH i form av optioner.

CME Group har också rapporterat robust ekonomisk hälsa under första kvartalet 2021, med en rapporterad intäkt på 1,3 miljarder dollar och över en halv miljard dollar i nettoresultat. Per den 31 mars hade företaget också ungefär 1 miljard dollar i kontanter.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link