Cloud Provider förbjuder Crypto Mining efter Surge hos Chia Miners

I korthet

  • Den tyska leverantören av molntjänster Hetzner har nyligen förbjudit crypto mining av kunder.
  • En brådska för att bryta Chia, en nystartad kryptokurrency “proof of space”, har anförts som anledningen.

Den stora tyska leverantören av molnhotell Hetzner har utestängt användare från att bryta krypto på sina servrar efter den senaste lanseringen av Chia, en ny token som använder lagringsutrymme för att producera nya block.

”Ja, det är sant, vi har utökat villkoren och förbjudit kryptogruvdrift. Vi har fått många beställningar på våra stora hårddiskservrar. För detta dock stora förvaringslådor [storage servers] hyrs alltmer ut ”, säger företaget twittrade igår (i text översatt av Avkryptera med hjälp av en automatisk översättare).

Företaget förklarade att det har sett en kraftig ökning av användarnas efterfrågan på lagringsservrar, så kallade Storage Boxes de lanseringen av Chia i början av maj. Bortsett från en ökning av bandbreddsbelastningen, är Hetzner också orolig för att kontinuerlig användning av lagringsenheter för gruvdrift kan leda till för tidiga haverier.

På grund av detta, uppdaterat serviceavtal säger nu att “För att vi ska kunna driva ett högpresterande och tillförlitligt nätverk för våra kunder är det förbjudet att driva applikationer för utvinning av kryptovalutor.”

Utsäde och gård hemma

BitTorrent-grundaren Bram Cohen skapade Chia. Till skillnad från beräknings- och energiintensiva arbetssäkra blockkedjor – som t.ex. Bitcoin eller Ethereum—Chia ”bönder” använder lagringsutrymme för att bryta Chia.

Chia använder en så kallad “Proof of Space and Time” konsensusalgoritm och är starkt beroende av snabba skrivhastigheter. Således skulle användarna helst behöva solid state-enheter (SSD-enheter) för att “utsäda” oanvänt utrymme och sedan “odla” tokens på långsammare men större hårddiskar (HDD).

Chia “jordbrukare” orsakade enligt uppgift brist på hårddiskar i Sydostasien när de tävlade för att fånga upp lämplig hårdvara före lanseringen; lager i hårddisktillverkare har därefter sett en uppgång.

Medan Chia-gruvsystem kan innehålla både snabba SSD och långsammare hårddiskar, vissa senaste rapporterna har föreslagit att konstant och omfattande skrivbelastning kan leda till att enheter går sönder under två till tre månader. Vissa rapporter peg uppdelning till bara några veckor.

I synnerhet SSD-enheter är kända för sina begränsade livslängder eftersom de är utformade för att endast hålla i ett visst antal skrivcykler. Under ”normala” förhållanden kan detta vara minst flera år, men deras livslängd blir mycket kortare under extrema belastningar.

Ändå hävdade Cohen själv nyligen att “Chia bränner ut hårddiskar!” berättelsen är inget annat än en “fashionabel FUD”.

“Om du planerar med en vanlig gammal HD eller en SSD i företagsklass kommer din enhet att överleva inga problem. Att plotta på hårddiskar, inklusive den som du förmodligen lämnar din tomt på, fungerar bra. Det är lite långsammare och kräver mer utrymme, men fungerar bra, ”Cohen sa.

Cohen har ändå varnat allmänheten från att använda SSD-datorer för konsumenter för Chia-gruvdrift.

“Inte plotta med konsument SSD! Eller åtminstone bara göra lite planering med varje konsument-SSD, avslutade han.

Source link