Clear Junction underlättar inte längre betalningar relaterade till Binance

Binance har fått ännu en hit efter att en av dess stora betalningspartners, Clear Junction, meddelade att de skulle avbryta både pund- och eurobetalningar för Binance.

Världens största kryptobörs, Binance, har precis förlorat en gränd efter Financial Conduct Authority (FCA) senaste varning. Clear Junction, en global leverantör av betalningslösningar och en av Binances viktigare partners i Europa, har bekräftat att den inte längre kommer att underlätta varken pund- eller eurobetalningar till Binance. Detta enligt a posta på Twitter av Adam Sampson.

Clear Junction ringde efter att FCA återigen meddelade att Binance saknar de licenser som krävs för att verka i Storbritannien. FCA: s pappersarbete varnade också blivande investerare från att arbeta med Binance, vilket tyder på att människor ska hitta en annan plats att lägga sina pengar på.

Clear Junction tillät Binance att använda insättningar från både Single Euro Payments Area (SEPA) tillsammans med Storbritanniens snabbare betalningstjänst (FPS). Binance meddelade förra veckan att SEPA-betalningar kommer att stoppas av skäl utanför dess kontroll. Binance har också stängt av snabbare uttag nu när deras tid med Clear Junction har upphört.

Fler dåliga nyheter för Binance

Nyheten om Clear Junction som tar ett steg tillbaka från världens största kryptobörs är bara den senaste i en lång rad dåliga nyheter för Binance. Bara förra veckan meddelade både Santander UK och Barclays att de skulle blockera alla betalningar till Binance från deras banker. Detta, precis som Clear Junction-beslutet, var som svar på FCA-varningen angående Binance Market Limited.

Santander UK, Englands filial till den spanska banken, uppgav att ”att hålla våra kunder säkra är högsta prioritet, så vi har beslutat att förhindra betalningar till Binance efter FCA: s varning till konsumenterna.” Under tiden säger ett uttalande från Barclays tydligt: ​​”Beslutet har fattats efter FCA-varningen till konsumenterna.” Barclays klargjorde att användare kommer att kunna ta ut pengar och förbudet gäller endast debet- och kreditbetalningar till Binance. ”Den här åtgärden påverkar inte kundernas möjligheter att ta ut medel från Binance.”

Trots ökad negativ uppmärksamhet, varning och företag som distanserar sig från Binance, hävdar börsen att de följer protokollet. Företaget hävdar att anklagelserna från FCA är ”kategoriskt oriktiga” och att ”att det saknar tillräcklig kapacitet för efterlevnad.” Uttalandet fortsatte med att läsa att Binance tar sina juridiska skyldigheter mycket allvarligt och var besviken över att Barclays och Santander UK ”har vidtagit ensidiga åtgärder.” Binance hoppas att en öppen dialog mellan de tidigare samarbetarna för att diskutera oro kan föras.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link