Cirkel för att följa Coinbase med offentlig notering värderad till $ 4,5 miljarder

Circle har meddelat att de kommer att följa Coinbase genom att notera offentligt genom ett slutgiltigt företagsförvärvsavtal med Concord Acquisition Corp.

Det finansiella teknikföretaget och betalningsinfrastrukturföretaget Circle har meddelat att det planerar att offentliggöras under kvartal fyra 2021.

Cirkel för att bli det andra kryptoföretaget som offentliggörs

Företaget kommer att ingå ett ”slutgiltigt företagsförvärvsavtal med Concord Acquisition Corp (Concord)”, enligt meddelandet. Concord är redan noterat på New York Stock Exchange (NYSE).

Avtalet mellan båda företagen kommer att skapa ett nytt irländskt holdingbolag som i huvudsak förvärvar båda företagen. Det nya företaget kommer att handla på NYSE under tickersymbolen ”CRCL.” För närvarande värderar transaktionen Circle till ett företagsvärde på 4,5 miljarder dollar.

VD: ar tillbaka spännande partnerskap

På tal om de senaste nyheterna, ordförande för Concord, och VD för Atlas Merchant Capital, kallade Bob Diamond Circle en verklig pionjär inom betrodda digitala valutor. Han uppgav också att Circle är en kritisk del av det globala finansiella systemet. ”Företaget har fått sitt exceptionellt starka rykte genom att bygga mycket innovativa blockchain-aktiverade produkter och tjänster inom den lagstadgade omkretsen. Circles ledande team i världsklass, dess meriterade leveranser och extraordinära ambitioner hjälper till att positionera företaget som ett av de mest spännande företagen i omvandlingen av finans, säger Diamond.

Circle CEO, Jeremy Allaire, uttryckte sin upphetsning över möjligheten att samarbeta och bli offentlig. Han upprepade också företagets uppdrag att omvandla det globala ekonomiska systemet med digitala valutor och öppet internet, ”Vi har gjort stora framsteg mot att förverkliga denna vision, och genom denna strategiska transaktion och ultimata offentliga debut tar vi ett ännu större steg framåt, med kapital och relationer som behövs för att bygga ett globalt finansiellt internetföretag som kan hjälpa företag överallt att ansluta till ett mer öppet, inkluderande och effektivt globalt ekonomiskt system. Vi är stolta över att samarbeta med Concords verkställande och investeringsteam, som drar nytta av deras decennier av verksamhetserfarenhet som växer finansiella tjänster runt om i världen, säger Allaire.

Flytten stöds av 415 miljoner dollar i kapitalåtaganden från institutionella investerare som Marshall Wace och Ark Investment Management. Ytterligare 276 miljoner dollar i kontanter som finns på Concords betalkonto kommer att läggas till affären.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link