Cirka 2,1 miljarder dollar i Bitcoin-alternativ löpte ut idag


I korthet

  • 2,1 miljarder dollar i Bitcoin-alternativ går ut idag.
  • Den “max smärta” denna månad är $ 50.000.

Cirka 2,1 miljarder dollar i värde av Bitcoin optionskontrakt löpte ut idag. Utgångsdatum för optionskontrakt samlas ofta mot den sista fredagen i månaden. Bitcoins pris har dock sjunkit och May sista utblåsning är årets tystaste hittills.

Bitcoin-optioner är derivatkontrakt som ger köpare rätten, men inte skyldigheten, att köpa Bitcoin till ett visst pris i framtiden.

Nästan alla månadens optionskontrakt löpte ut klockan 8:00 UTC idag, den angivna utgångstiden på Deribit, det mest populära utbytet av Bitcoin-optioner.

BTC-alternativdiagram från skew.com

För den här månadens optionskontrakt är den högsta smärtan – det lösenpris som det högsta antalet kontrakt löper ut utan vinst – 50 000 dollar. Förra månaden löpte ut 3,6 miljarder dollar i Bitcoin-optioner med det högsta smärtpriset på 54 000 dollar.

max-smärta
Max smärtpris som ses på coinoptionstrack.com

Det månatliga evenemanget har ofta sammanfallit med lågt Bitcoin-priser, och dagens krasch stöder teorin att optionskontrakt sänker priserna. Men Fadi Aboualfa, forskningschef på kryptovarföretaget Copper, sa att de bredare ekonomiska uppgifterna inte tyder på att den mesta upphörandet av optionskontrakt påverkar priset på Bitcoin. Priset på kryptovalutan, sa han, kan ”komma att öka under de kommande veckorna”, och dagens dopp kan visa sig vara tillfälligt.

Nathan Cox, Chief Investment Officer på digital asset fund Two Prime, berättade Avkryptera att ett antal “snabba transaktioner” placerades i inledningen till den massiva priskraschen tidigare i månaden, vilket halverade priset på Bitcoin från toppar på 64 000 $ förra månaden. En köpare köpte enorma mängder optionskontrakt till ett lösenpris på 46 000 dollar, “vilket indikerar att vissa handlare antingen visste vad som skulle komma eller förväntade sig en återgång på marknaden.”

När det gäller de närmaste månaderna sa Cox att även om handlare “naturligtvis fortfarande är i framkant”, där är de relativt anpassade i sina prisprognoser och vissa förväntar sig till och med en återhämtning i september och december. “Oavsett om du tror att tjuren är död just nu, visar derivatmarknaderna fortfarande mycket övertygelse om att denna marknad kan gå högre vid årsskiftet.”

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link