Circle säkrar den största investeringsrundan i Crypto History, totalt $ 440 miljoner

[ad_1]

Circle, skaparen av USD Coin (USDC) har gjort historia genom att säkra $ 440 miljoner i privata investeringsfonder. Den största investeringsrundan som registrerats.

Enligt rapporter placerade Circle högst upp i affären den 28 maj Forbeslista över de största investeringsrundorna. Kasta den tidigare rekordinnehavaren, Bitmain, som säkerställde en serie B1-serie $ 422 miljoner hela vägen tillbaka 2018.

Investeringen kommer från en rad företag, inklusive private equity-företag, samt institutionella och strategiska investerare. Specifikt är Fidelity Management and Research Company, Marshall Wace, Digital Currency Group, FTX och Breyer Capital bland investerarna.

Företagets grundare och VD Jeremy Allaire utfärdade en tillkännagivande av fyra tweets om investeringen. Den första i den tråden uppgav att fonderna skulle gå mot att påskynda företagets ”tillväxt och marknadsexpansion”.

”Detta kommer på hälarna av den extraordinära tillväxten av USDC-antagande och acceleration över vår verksamhet”, fortsatte tweeten.

Allaire fortsatte med att säga längre i tråden ”Vi är glada och ödmjuka över stödet och partnerskapet med dessa fantastiska investerare och är glada över att fortsätta bygga en varaktig institution som vi tror kan hjälpa till att omvandla det globala finansiella systemet på grundval av det öppna internet.”

Circle, som är känd som huvudutvecklare för USDC stablecoin, värderades senast till 3 miljarder dollar. Den 14 maj gjorde fintech-företaget rubriker när det tillkännagav sitt partnerskap med utbytet FTX. Samarbetet kommer att tillhandahålla betalningsinfrastruktur för internetföretag och göra det möjligt för Blockfolio- och FTX-användare att finansiera dollarbalanser med omedelbar åtkomst. Detta gör i sin tur att transaktioner kan genomföras via kredit- eller bankkort i mer än 175 länder.

Rapporter visar att FTX redan hade integrerat Circle API: er och USDC-betalningar.

Historikskapande kryptoinvesteringar 2021

2021 visar ett år för rekordbrytande kryptovalutainvesteringar. Circles investering på 440 miljoner dollar är den största i historien, och den är den femte som ingår i de 12 största kryptoinvesteringarna i historien i år.

BlockFi, för närvarande 3: e på listan, samlade in 350 miljoner dollar i serie D-finansiering i mars. Nästan två veckor senare säkrade Blockchain.com 300 miljoner dollar i sin serie C-omgång. I slutet av samma månad säkrade Dapper Labs 305 miljoner dollar i sin femte omgång.

Nyligen den 5 maj samlade Bitso 250 miljoner dollar i sin egen serie C-omgång.

USDC stiger upp i leden

Vid tidpunkten för pressen rankades USDC som den åttonde mest värdefulla kryptovalutan efter marknadsvärde, enligt data. Återstående världens näst största stablecoin.

Detta är en fortsatt ökning av sitt rykte, efter att ha gått in i de 10 mest värdefulla kryptovalutorna den 24 maj. Att slå en milstolpe tillsammans med andra stablecoin Tether (USDT), som överträffade tröskeln på 60 miljarder dollar för börsvärde. Data visar att USDC: s nuvarande marknadsvärde var över 22 miljarder dollar vid tidpunkten för pressen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.[ad_2]

Source link