CipherTrace tillhandahåller Analytics-stöd för Binance Smart Chain

[ad_1]

Blockchain-analys- och kryptovalutainformationsföretaget CipherTrace tillhandahåller nu analysstöd för Binance Smart Chain (BSC).

Med införandet av BSC i sin portfölj av spårbara tillgångar ger CipherTrace säkerhets- och intelligensverktyg till blockchain. CipherTraces verktyg ger möjlighet att identifiera finansiella transaktioner med högre risk i BSC: s 600+ decentraliserade applikationer (dApps).

CipherTraces analys möjliggör också leverantörer av virtuella tillgångstjänster (VASP). Detta gör det möjligt för finansinstitut att flagga transaktioner på BSC som har stor sannolikhet att de härrör från olaglig aktivitet. Dessa finansinstitut kan inkludera börser, banker, OTC-skrivbord eller värdplånböcker. Integrationen gör det även möjligt för CipherTrace att erbjuda efterlevnadsstöd för alla projekt som bygger på BSC.

CipherTrace VD Dave Jevans betonade att hans företag också erbjuder support för alla applikationer byggda på ett nätverk som det ger analys för. ”Detta effektiva system ger oss möjlighet att anpassa oss till det ständigt föränderliga kryptokurrencylandskapet mycket snabbare än konkurrenterna”, sa han. BSC gynnas nu också av denna fördel.

Binance Chief Compliance Officer Samuel Lim betonade att det är mycket viktigt att följa reglerna mot penningtvätt eftersom användningen av blockchain växer. Han tillade att CipherTraces integration i BSC skulle vara en allvarlig välsignelse i detta avseende. ”På lång sikt kommer detta att få BSC mer trovärdighet och partnerskap i det fiat och reglerade rummet”, avslutade han.

Crypto brottslighet ner säger CipherTrace

Enligt en färsk rapport från CipherTrace har förluster från kryptovaluta-stöld, hack eller bedrägeri minskat avsevärt sedan januari. Det medgav dock att detsamma inte kunde sägas om brott inom decentraliserad ekonomi (DeFi).

Den 30 april bidrog brottslingar i kryptoutrymmet till förlusten av 432 miljoner dollar, påstår rapporten. Om den trenden fortsätter i samma takt fram till slutet av året kan förlusterna potentiellt uppgå till 1,2 miljarder dollar. Detta skulle vara en markant förbättring jämfört med 1,9 miljarder dollar som förlorades förra året.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link