CipherTrace rapporterar minskning av kryptokriminalitet sedan årets början

CipherTraces senaste rapport om kryptovaluta och blockchain-säkerhet visade ett markant fall i kryptobrott fram till april i år.

CipherTrace fann att förluster från kryptovaluta-stöld, hack eller bedrägeri har minskat avsevärt sedan januari. Medan detsamma inte kan sägas om brott i decentraliserat ekonomi (DeFi), är det verkligen uppmuntrande nyheter att kryptobrott faller.

Enligt rapporten var kryptokriminaler ansvariga för förlusten av 432 miljoner dollar, per den 30 april. Om kryptokriminalitet fortsätter i denna takt fram till slutet av året, kan vi enligt uppgift förvänta oss att se förluster på cirka 1,2 miljarder dollar för 2021.

Detta är en signifikant minskning från 1,9 miljarder dollar som registrerades förra året eller rekordet på 4,5 miljarder dollar 2019.

Omvänt fann en rapport från Javelin Strategy & Research att identitetsbedrägerier i Amerika ökade. Konsumenter som använde den amerikanska dollarn hade totalt 56 miljarder dollar i bedrägeriförluster för 2020, med identitetsbedrägerier som svarade för 43 miljarder dollar av den kostnaden.

Marknadens mognad

Med kryptokriminalitet som faller och växande mainstream-antagande visar industrin mognad. Med detta har infrastrukturen förbättrats, med företag och börser som också ökar deras säkerhetssystem.

Denna infrastrukturtillväxt togs först upp av CipherTrace VD Dave Jevans förra året, när de meddelade att kryptoföretag hade förbättrat sin säkerhet, snarare än att det föll en minskning av brottslingar. ”Vad vi har sett är att börser och andra kryptovalutaspelare har implementerat fler säkerhetsprocedurer”, sa han.

Detta, tillsammans med utveckling som Microsoft och Intel samarbetar för att stoppa kryptojacking, är bara uppmuntrande för branschen, som har sett en viss fenomenal tillväxt under det senaste året.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link