China’s Mining Crackdown ”a Trillion-Dollar Mistake” säger Saylor

Michael Saylor, VD och grundare av MicroStrategy, har kritiserat Kinas pågående åtgärder mot Bitcoin (BTC) och säger att det kommer att visa sig vara ”ett biljon dollar misstag.”

Med anledning av Bloomberg Technology sa entreprenören till Emily Chang: ”Kina hade en marknadsandel på 50% av bitcoin och de genererade 10 miljarder dollar per år, i ett företag som växte 100% per år, jämfört med året innan.”

Han fortsatte att anse att den kinesiska regeringens agerande har ”pressat [bitcoin] från Kina. ”

Saylor sa också att denna handling är en tragedi för kinesiska gruvarbetare. Under de senaste veckorna tvingade kriminaliteten gruvarbetare att flytta sin verksamhet utomlands, med USA som ett populärt resmål. Mer specifikt Texas, på grund av deras billiga energipriser och pro-crypto regeringen. Rapporter visar att Bitmain, Blockcap, Argo Blockchain och Great American Mining ryktas ha flyttat sin verksamhet dit.

Dessutom sa Francis Suarez, borgmästare i Miami, tidigare i månaden att hans stad skulle välkomna de fördrivna gruvarbetarna.

MicroStrategy ökar BTC-innehav

Emily Chang ägnade också en del av sin intervju med Saylor för att diskutera det aktuella BTC-dipet. Den 21 juni lade MicroStrategy till ytterligare 13 005 BTC till sitt redan betydande innehav, som nu uppgår till över 100 000 BTC. Värderas över 3 miljarder dollar.

Påstått att VD ”hade köpt doppet” frågade Chang sedan om han hade övervägt möjligheten att doppet faktiskt var ”en del av en långvarig bild.”

Mr Saylor svarade att Kinas ”rusade utflyttning av kapital och gruvdrift” för närvarande driver kryptomarknadsdynamiken.

Han fortsatte med att hänvisa till sitt företags egen strategi som ”långsiktig” och bedömde att BTC är för egendom vad iPhone är för musik.

”Bitcoin är dematerialisering av egendom”, förklarade han. ”Vi suger värdet av guld och fastigheter och andra tillgångar och samlarobjekt och konst. Vi lägger den på en blockchain, vi ger den till folket. Det är en långsiktig trend; det är en miljon gånger effektivare än att hämta din fastighet på ryggen. ”

VD tog senare till Twitter för att upprepa några huvudpunkter från sin intervju. I en tweet, sa han ”Om du vill ge glädje till 5 miljarder människor behöver du digital musik. Om du vill ge kunskap till 5 miljarder människor behöver du digitala böcker. Om du vill ge rikedom till 5 miljarder människor behöver du digital egendom. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link