Chia lanserar energieffektiv token – Så här fungerar det

Chia-nätverket, som fokuserar på en energieffektiv blockchain, lanserade sin nya digitala valuta, Chia (XCH). Det syftar till att göra gruvdrift tillgängligt för alla och betydligt mindre skadligt för miljön.

Ett nätverk med gröna mål

Chia grundades 2017 av uppfinnaren av BitTorrent-nätverket, Bram Cohen. Dess primära funktion i kryptoutrymmet är som en blockchain och smart transaktionsplattform med en twist. Nätverket syftar till att ta ett miljövänligt tillvägagångssätt när det gäller blockchain-funktionalitet samtidigt som det är en stadig decentralisering, effektivitet och säkerhet för sina användare.

Det här året är avgörande för nätverket att börja leverera sina gröna ideal.

I mars lanserade Chia sin katalog för ”jordbruk”, som är Chias analoga, mer miljövänliga version av gruvdrift.

Den 3 maj nådde nätverket ytterligare en viktig milstolpe. Det möjliggjorde möjligheten för ”smarta mynt” -transaktioner med lanseringen av deras gröna digitala valuta, Chia (XCH), tillsammans med deras programmeringsspråk Chialisp.

Chia tar fram nya idéer med nya idéer, eftersom den implementerar ”den första nya Nakamoto-konsensusalgoritmen sedan bitcoin 2008.”

XCH och Chialisp

Chia-nätverket skapade sin ursprungliga valuta utifrån tron ​​att ”kryptovaluta borde vara lättare att använda än kontanter, svårare att förlora och nästan omöjligt att stjäla.”

I praktiken utvecklades den gröna digitala valutan för att belöna jordbrukare på Chia blockchain.

Chias protokoll är en förbättrad men mindre komplicerad användning av bitcoins outnyttjade transaktionsutmatningssystem (UTXO). Detta möjliggör ökade möjligheter för mynt. Som jordbrukare kan man tjäna 2 XCH per block under de första tre åren.

Enligt nätverket, under dagarna fram till lanseringen av Chia-myntet, nätverket kom in som ”Största och mest decentraliserade blockkedja efter fullt nodantal – vanligtvis överstiger 100 000 fulla noder.”

Nätverket använder sitt nya ”smartmynt” -språk som heter Chialisp. Till skillnad från andra blockkedjor innan det är allt på Chia blockchain ett mynt.

Ange det ”smarta myntet”, som levererar ett attraktivt paket med smarta kontrakt och smarta transaktionsfunktioner allt i ett. Genom Chialisp kan applikationer i nätverket fungera för bank, betalning, tillgångsutbetalning och utbyte. Chialisp: s viktigaste funktioner inkluderar:

  • Färgade mynt
  • Plånböcker för digital identitet
  • Betygsätt begränsade plånböcker
  • Auktoriserade plånböcker för betalningsmottagare
  • Plånböcker med flera signaturer
  • Återställbara plånböcker
  • Atombyten

Kryptoderivatutbytet ACDX är det första som lanserar ett leveransalternativ för Bull Bear Strike Token (BBS) för dessa nya Chia Tokens (XCH).

Miljö på spel

Kryptoutrymmet tar aldrig en ledig dag. Saker utvecklas ständigt och gör det i snabb takt. Äldre nätverk i rymden ser nu problem som härrör från hur de alltid har vetat hur de ska fungera.

Den främsta är miljöpåverkan relaterad till energieffektivitet och hårdvaruprodukter för engångsbruk i gruvprocessen.

Bitcoins nuvarande energiförbrukning är 95,45 TWh, medan den årliga koldioxideffekten är 45,34 ton (mt). Dessa siffror är jämförbara med de stora globala städerna som Hong Kong.

Den senaste veckan bröt nyheten att Tesla har stoppat betalningar i bitcoin. Musk citerade orsaken till denna utveckling som miljökostnaderna för bitcoin, nämligen dess höga energiförbrukning.

Han påpekade att bitcoin skulle fortsätta att accepteras när det fungerar på förnybar energi. Annars söker företaget kryptovalutor som drivs på mindre än <1% av bitcoins transaktionsenergi.

Å andra sidan väcker bitcoinbrytningsverksamheten i Greenidge-kraftverket, som drivs av Atlas Holdings, allvarliga miljöproblem över mängden energi den förbrukar.

POW-modellen (proof of work) verkar inte fungera för miljön. Vissa försöker navigera genom att migrera till ett bevis på insatsmodell (POS) som Ripple och Cardano. Andra sträcker sig framåt till astronomiska, ohållbara priser för klimatförändringar. Det är där Chia kommer in.

Bevis på utrymme och tid

Chia kan potentiellt sätta scenen för en ny våg av utvecklingsförändringar inom kryptorummet med sitt nya konsensusprotokoll. Nätverkets ”bevis på rum och tid” är det första i sitt slag. Det minskar ojämlikhet i jordbruk (gruvdrift), energiineffektivitet och tacklar centraliseringen av det traditionella krigsfångarprotokollet.

För bevis på utrymme och tid att fungera beror det på en kombination av lagringsutrymme och tid, en ”verifierbar fördröjningsfunktion” (VDF) för att uppfylla sina löften om säkerhet och effektivitet.

Enligt Chia kommer de som odlar på blockchain att behöva ”spendera några CPU-cykler för att skapa” tomter ”på hårddiskar, men kommer sedan att använda den energieffektiva resursen på hårddiskutrymme under de följande åren för att delta i den konsensusmekanism som verifierar nya block på Chia blockchain. ”

Denna idé har potential att minska de allvarliga elkostnader som traditionella protokoll annars skaffar. Med lagringsaspekten av bevis på utrymme och tid skulle det också tillåta jordbrukare att validera transaktioner utan hårdvara för engångsbruk.

Chias miljövänliga utveckling är ny för krypto- och blockchainutrymmet, även om det behövs mycket. Det återstår att se om deras protokoll kan implementeras på det sätt de tänker samtidigt som de lockar framtida jordbrukare och utvecklare.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link