Cathie Wood går med i styrelsen för European Crypto Platform Amun Holdings

[ad_1]

Cathie Wood, VD för Ark Investment Managment LLC, har meddelat att hon kommer att gå med i styrelsen för Amun Holdings Ltd. Nyheten kommer efter att VD personligen investerat i operatören av 21Shares, en plattform som specialiserat sig på börshandlade kryptoprodukter.

Amun Holdings grundades 2018 av nuvarande VD Hany Rashawn och VD Ophelia Snyder. Företaget ommärktes 2020 och bytte namn till 21Shares medan Amun kvarstår som moderbolag och ETP-leverantör. 21Shares instrument är noterade på österrikiska, tyska och schweiziska börser.

”21Shares skapar en ny väg för krypto-ETP: er genom att leda med forskning och en stark förståelse för denna utvecklande tillgångsklass”, sa Wood i ett uttalande.

21Shares Short Bitcoin ETP tillåter investerare att satsa mot bitcoin medan dess kryptokorgindex spårar toppkryptor efter marknadsvärde. Företaget har planer på att lista sin första produkt utanför EU för att utöka ETP-alternativen med upp till 30 produkter i åtta länder, säger Rashwan.

”Zürichbaserade Amuns tillgångar under förvaltning har stigit till cirka 2 miljarder dollar från 27 miljoner dollar i mars 2020”, säger Rashwan. ”Det är lönsamt med 40-50 miljoner dollar i årliga intäkter från både privat- och institutionella investerare som familjekontor. Vi byggde företaget för att göra krypto lika tillgänglig som lager och har sett en enorm efterfrågan på våra produkter, avslutade han.

Wood träffade Snyder och Rashwan vid en konferens 2019 och säger att hon fick prata om branschen, dess struktur och potentialen för nya tekniska applikationer att dyka upp. Snyder uppgav att ”Cathies råd om kritisk affärsstrategi, produktutveckling och distribution kommer att vara avgörande när 21Shares utvidgar vårt globala fotavtryck.”

Företagets andra stödjare inkluderar Boost VC, Collaborative Ventures, Graham Tuckwell, Morgan Creek och Quiet Capital.

Wood behöver vinna efter ARK Innovation ETF

Medan projektet mellan Woods och 21Shares just har börjat kämpar hennes andra satsningar för att hålla sig flytande.

Det rapporterades nyligen att Woods börsnoterade fond sjönk med mer än 5% på måndagen. Detta skulle inte vara så hemskt om fonden inte också hade fallit mer än 30% sedan toppen i februari.

ARK Innovation ETF är en aktiv förvaltad fond som investerar i störande teknik. Exempel är elbilar och förarlösa bilar. Fonden har sjunkit mer än 16% YTD.

Toppinnehavare, inklusive Tesla och Roku, var alla i rött från och med idag. Tesla och Teledoc Heath ledde loppet mot botten, ned 5,5% respektive 7,2%.

Arks Autonomous Technology and Robotics ETF är den enda Woods-fonden som är uppe för året och ser en vinst på 3%.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link