Cardano-grundaren Charles Hoskinson analyserar utvecklingen av Crypto och Blockchain

[ad_1]

Cryptocurrency legend Charles Hoskinson intervjuades nyligen av Forbes om den teoretiska grunden för krypto och hur dess snabba utveckling relaterar till historien om matematik och datavetenskap.

Charles Hoskinson började sin karriär som matematiker som gick in i kryptovalutasektorn 2013 med Bitcoin Education Project. Det lanserades som en online-skola och ledde Hoskinson att träffa Vitalik Buterin. Han skulle senare bli en av de åtta grundarna av Ethereum.

Efter meningsskiljaktigheter efter en kontroversiell uppdatering 2016 bröt Ethereum i två med skapandet av Ethereum Classic med Hoskinson som en vokal supporter. År 2021 har Hoskinsons uppmärksamhet flyttats mot Cardano, en offentlig blockchain-plattform som lanserades 2017. Hoskinson hoppas kunna konkurrera med Ethereum och så småningom komma över den.

Betydelsen av interoperabilitet

Eftersom fler och fler konsumenter rör sig mot blockchains som ett säkert och tillförlitligt alternativ uppstår sammanhållningsproblem. Otaliga projekt har förlitat sig på olika blockkedjor de senaste åren och med var och en med specialiserade betalningar, plattformar och datalagringslösningar. Var och en har unik styrning och i grunden spelar de efter sina egna regler.

Som ett resultat skiljer sig varje blockkedja från nästa. Detta innebär att det inte finns några universella standarder för blockchain-utveckling. Landskapet är heterogent, vilket gör det svårt att arbeta i silor och förverkliga dess potential samtidigt.

Forbes frågade Hoskinson om just detta ämne och frågade om den bästa vägen för att hitta balans i blockkedjor. Hoskinson svarade med att säga:

Vad du gör är att fokusera på förmågan att flytta information, värde och identitet mellan kedjor, och sedan låter du typ marknaderna bestämma var saker ska leva. Det är roligt, alla vill vara öppen källkod tills de inte gör det.

Hoskinson fortsatte med att säga att han tror att de närmaste tre till fem åren kommer branschen att konvergera i det han kallar ett ”Wi-fi-ögonblick.” Detta steg skulle göra det möjligt för användare, oavsett vilket ekosystem de befinner sig i, att migrera från ett system till ett annat.

Hoskinson ser det som ett lopp mot botten och vinnarna blir de som sänker driftskostnaderna. Tron är att användare kommer att flockas till appar som är billigare att använda blockchains på.

Framtiden för Cardano

Som om Hoskinson inte hade fingret i tillräckligt med pajer grundade han också blockchain-plattformen Cardano. Lanserades 2017, har det vuxit till vad som nu anses vara den sjätte största kryptovalutan av marknadsvärde.

Inledningsvis var femårsplanen för Cardano som började 2015 att slutföra sammanställningarna till 2020. Även om tidsfristen inte nåddes, förblev Hoskinson optimistisk om de framsteg som hans lag har gjort.

”Naturligtvis är jag en mycket optimistisk person och jag brukar underskatta den tekniska och vetenskapliga komplexiteten, så vi nådde inte riktigt den milstolpen. 2021 är ett slags vårt överflödsår, där vi drar ihop och slår på alla saker vi drömde om under de senaste fem åren. ”

Smarta kontrakt, utgivande av token och styrningsstack nämns tillsammans med full decentralisering som kommande mål för Cardano. Med över 10 000 tokens utfärdade på en enda månad och kommande smarta kontrakt hoppas Hoskinson att han har placerat sitt företag väl för att uppfylla dessa mål och sedan några.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link