Cardano forskar på ”stabila avgifter” för billigare kryptotransaktioner

Cardano-teamet (ADA) har börjat undersöka lönsamheten för ”Stablefees”, vilket skulle fastställa ett baspris för kryptotransaktioner.

I ett blogginlägg idag från IOHK, företaget bakom Cardano, uppgav att framtida Stablefees skulle erbjuda transaktionspriser som är både rättvisa och förutsägbara. Cardano vill bygga på sin nuvarande plattforms riktlinjer och systemtillgångar för att integrera Stablefees relativt enkelt.

Mekanismen för Stablefees omfattar ett inhemskt decentraliserat reservkontrakt som hanterar en stablecoin som är knuten till korgen som heter Basket Equivalent Coin (BEC).

Justera transaktionskostnader

IOHK anser att transaktioner på traditionella kryptoplattformar misslyckas med den dubbla nyttan av plattformens länkade tillgång. Inlägget säger att på ena sidan av myntet kan användare hålla och handla det, och på den andra levererar det ”nödvändigt bränsle för bearbetningstransaktioner.

IOHK föreslår att det nuvarande systemet bör uppdateras för att inkludera en mekanism som gör att transaktionskostnaderna kan justeras och förbli rimliga. Dessutom säger inlägget att systemet också bör ge användarna möjlighet att hitta rätt pris för ”snabb transaktionsbehandling”.

Även om bloggen ökar möjligheten att helt tappa avgifter, lyfter den fram tre skäl som inte är ett genomförbart alternativ. För det första är det orimligt att anta att operatörer av stake pool bör vara på kroken för 100% av sina kostnader.

För det andra, även med oändlig kapacitet, är det ytterst viktigt att förhindra nätverksmättnad med onödiga transaktioner. Och slutligen tror de på vikten av att uppmuntra transaktionsprocesser för att tillhandahålla den bästa servicekvaliteten.

Införandet av Stablefees

Som blogginlägget säger är grundidén bakom Stablefees att erbjuda ett baspris för transaktioner via pegning till en korg med varor. Inlägget fortsätter med att ge ett exempel som relaterar till fiatvärlden för jämförelse:

”En jämförelse i fiatvärlden kan vara Internationella valutafondens SDR och värderas baserat på en korg med fem valutor – US-dollarn, euron, den kinesiska renminbien, den japanska yenen och det brittiska pundet. Stablecoin – låt oss kalla det ”Basket Equivalent Coin” (BEC) – är den valuta som används för att betala transaktionsavgifter (och alla andra prissättningsbehov från plattformen, t.ex. SPO-kostnader). ”

Cardano kommer att arbeta dubbel tid genom att spela dubbla roller i det här nya systemet. ADA kommer både att vara en reservtillgång i den decentraliserade reserven och belöna valuta för insättning. Förutom huvudfunktionerna kommer ADA också att vara ”återfallsvaluta” om reservavtalet är i en likviditetsstörning.

IOHK säger att när undersökningen av detaljerna i Stablefees-mekanismen är klar kommer de att integreras i ADA för att erbjuda den rättvisa och förutsägbara prissättning som utlovats i tjänsten. De tillägger att prisoraklet och globalt (BEC) sannolikt kommer att hitta hem utanför att bara betala avgifter och kommer att ytterligare utvidga Cardano-ekosystemet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link