Cardano börjar nedräkning till smarta kontrakt med Alonzo Testnet

[ad_1]

I korthet

  • IOHK har börjat rulla ut testnätet för Cardanos Alonzo-uppgradering.
  • Testnätet kommer att införa smarta kontrakt till Cardano, vilket gör det möjligt att konkurrera med Ethereum, Binance och andra.

Cardano utvecklaren IOHK har börjat lansera infrastrukturen för att introducera smarta kontrakt till blockchain plattform – att föra den närmare den funktionalitet som konkurrenten åtnjuter Ethereum.

Tillkännagavs idag, ”Alonzo”- uppkallad efter matematiker och teoretisk datavetare Alonzo Church – är den första delen av en serie uppgraderingar som förväntas ge full smart-contract-funktionalitet till blockchain i slutet av augusti.

”Den mest kritiska tekniska vägen, integrationsvägen, koordinationsvägen och samhällsvägen är under de kommande 90 dagarna”, säger Cardano-grundaren och IOHK: s VD Charles Hoskinson i en uppdatering som han sände tidigare denna vecka.

Smarta kontrakt är ett centralt inslag i Cardanos utveckling. De gör det möjligt för plattformen att vara värd Decentraliserad ekonomi (DeFi) -applikationer för första gången och att konkurrera med andra DeFi-ekosystem.

Ethereum är den nuvarande ledaren i rymden av en lång krita, men nätverkets uppgång har hindrats av höga avgifter och långsam transaktion gånger. Ethereum håller för närvarande också på med en större uppgradering, men den nuvarande hubris ger Cardano och andra rivaliserande projekt inklusive Binance Smart Chain, Solanaoch Polkadot, en möjlighet att avancera.

En bitvis tillvägagångssätt

Sedan starten 2015 har Cardano präglats av rigorös akademisk forskning och testning. De många ”epokerna” av plattformens omvandling, uppkallade efter kända internationella poeter Byron, Shelley, Goguen, Basho och Voltaire, delas upp av olika underfaser och flera testnät.

Tidigare i år avslutade Cardano sin ”Shelley” -fas, som förvandlade Cardano från en federerad blockchain till en decentraliserad, eftersom samhället blev validerare av blockchain.

Alonzo är den ultimata fasen i nätverkets ”Goguen” -åra, som lägger till smarta kontrakt. Dess rulla ut har tre faser – blå, vit och lila, som leder upp till a hård gaffel det förväntas i augusti.

För varje fas planerar utvecklarna att introducera fler användare och lägga till nya funktioner.

Cardanos strategi kan betraktas bitvis av vissa men det verkar inte ha gjort ADA, plattformens infödda kryptovaluta någon skada. Token är för närvarande rankad femte efter storleken på dess marknadsvärde och har varit en av de snabbast stigande i år.[ad_2]

Source link