Cardano Alonzo Smart Contracts Platform Testnet lanseras

Input Output Hong Kong har lanserat testnätet för Cardano Alonzo-plattformen för smarta kontrakt och avslöjade sin lanseringsplan.

Cardano-projektet avslöjade sin plan för lanseringen av sin nya smarta kontraktsplattform den 27 maj. Kallas Alonzo, det första testnätet för plattformen har redan lanserats. En av projektets associerade enheter, Input Output Hong Kong (IOHK), meddelade.

Lanseringen av Alonzo kommer att äga rum i flera faser, där varje fas identifieras med en färg. Den nuvarande fasen, blå, kommer att efterföljas av Alonzo White och Alonzo Purple. IOHK sa också att det redan hade börjat ombord “en liten, utvald grupp av SPO: er och #Plutus Pioneers för att hjälpa till att lägga grunden.”

Alonzo är en hård gaffel som introducerar nya funktioner i Cardano-nätverket. Det kommer att ske genom en integration av Plutus-skript, vilket innebär att smarta kontrakt kan aktiveras i Cardano-nätverket. Detta kommer så småningom att leda till utveckling av nya decentraliserade applikationer (dApps) – inklusive decentraliserad finansiering (DeFi) relaterade.

Ansträngningen kommer att ta några fler månader att fullbordas, med en plan för att få fler användare att återigen testnets funktioner och funktioner är integrerade. Inte många fler detaljer lämnades, men IOHK sa att det skulle avslöja mer inom en snar framtid.

Cardano har gjort det fantastiskt bra i år, med många nya investerare som flockar till det. Som ett alternativ till Ethereum är vissa analytiker hoppfulla att de nya funktionerna gör det till en populär plattform för DeFi, men det återstår att se.

IOHK: s VD Charles Hoskinson är en framstående person i kryptovärlden och har anfört hur Cardano kan övervinna många av de brister som kryptoprojekt står inför. Cardano själv är mitt i en lång färdplan för utveckling, med tidigare framgångsrika utgåvor som höjer ADA-priserna avsevärt.

Cardano ser stark ut

AnDA har varit en av de framstående artisterna de senaste månaderna. Detta har varit resultatet av många nya utvecklingar, inklusive möjligheten att skapa och genomföra P2P-finansiella avtal.

Hoskinson sa också att Cardano inte skulle hotas av Ethereums övergång till proof-of-stake. En av nackdelarna med Ethereum är dess skalbarhet, som för närvarande behandlas med ETH 2.0-uppgraderingen. Han hävdade att Cardano och Ethereum har olika användarbaser, liksom att de har en mer hållbar PoS-mekanism.

Förutom sina tekniska förbättringar riktar Cardano sig också till utvecklingsländer. Projektet tillkännagav ett partnerskap med den etiopiska regeringen, med målet att implementera distribuerad ledgerteknologi (DLT) för utbildning.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link