Cardano (ADA) stiger 11% på sömnig söndag morgon

Medan resten av marknaden förblir still, Cardano (ADA), den fjärde största kryptovaluta enligt marknadsvärde, ökade med 11% i pris på söndag morgon till 1,64 dollar, enligt data från måttplatsen Nomics.

Till sitt nuvarande pris återupptar Cardano de priser som observerades på onsdagen, då ADA nådde så högt som $ 1,77. ADA är fortfarande långt ifrån hela tiden på 2,46 $, vilket projektet uppnådde för två veckor sedan den 16 maj.

På fredag ​​började Cardano rulla ut sitt Alonzo testnet. Uppdateringen, uppkallad efter matte- och datavetare Alonzo Church, tillägger smarta kontrakt till blockchain, vilket innebär att Cardano är beslutsamt på väg att integrera decentraliserade applikationer i sin blockchain. Alonzo mainnet förväntas gå live i slutet av augusti.

”Den mest kritiska tekniska vägen, integrationsvägen, koordinationsvägen och samhällsvägen är under de närmaste 90 dagarna”, säger Cardano-grundaren Charles Hoskinson i en av sina många YouTube-uppdateringar tidigare denna vecka.

Smart kontraktsfunktionalitet skulle placera Cardano i direkt konkurrens med Ethereum, blockkedjan vars mynt är det näst största genom marknadsvärde. Ethereum stödde smarta kontrakt sedan lanseringen 2015 och decentraliserad ekonomi industrin som den nu har vuxit med cirka 60 miljarder dollar sedan januari förra året.

Medan nya funktioner ofta resulterar i en prissteg, sjönk ADAs pris efter Alonzo-meddelandet på fredag. Det sjönk tillsammans med resten av marknaden, som tankade med cirka 8% på sex timmar. Men dagens prisrally har bidragit till en ökning med 25% för ADA under den senaste veckan.

Cardanos marknadsvärde är nu 52 miljarder dollar, cirka 1 miljard dollar mer än BNB, myntet som det spelar för fjärde plats på rankningslistan. ADAs marknadsvärde är 10 miljarder dollar mindre än USD stablecoin Tether och cirka 127 miljarder dollar lägre än Ethereums marknadsvärde.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link