Cara Delevingne säljer klipp om sin vagina som Bitcoin-driven NFT

I korthet

  • Modellen Cara Delevingne säljer ett klipp om sin vagina som en NFT.
  • Den präglas på Stacks blockchain.
  • Innehavare av Stacks ursprungliga token kan tjäna Bitcoin.

Cara Delevingne, modell, skådespelerska och sex-tech-entreprenör, har samarbetat med den anonyma konstnären Chemical X för ett NFT-konstverk som firar äganderätten till hennes vagina.

”Jag vill att detta ska påminna folk om hur otroligt kraftfulla de är, vilken vacker sak deras kroppar är och att vara stolta över det,” sa Delevingne Avkryptera.

NFT, ”Mine”, består av ett kort klipp av Delevingne som står naken mot en havsbakgrund och förklarar att hennes vagina är hennes egen och att hon kan göra vad hon vill med den.

”Mitt första ord var” mitt ”. För mig betyder det något som är mest mitt: min vagina. Jag äger det. Det är mitt och ingen annan. Jag väljer vad jag gör med det. Och ingen kan ta det ifrån mig. ”

”Mine” kommer snart att auktioneras på en ny NFT-plattform som heter This Is Number One tillsammans med NFT från Fatboy Slim, Orbital och Dave Stewart. Plattformen är endast inbjudan.

Intäkterna från ”Mine” går till Cara Delevingne Foundation, som stöder kvinnors rättigheter, HBTQ-samhället, psykisk hälsa och miljö.

Medan NFT ofta präglas i Ethereum-nätverket, medför höga gasavgifter under processen och bara genererar vinst när de säljs, har Delevingnes NFT tagit en annan väg: den kommer att präglas på Stacks och kan tjäna hennes Bitcoin.

Stackmyntning och gruvdrift tillåter henne att tjäna Bitcoin eftersom Stacks arbetar med sin egen proof-of-transfer (PoX) konsensusalgoritm.

PoX betyder att innehavare av STX, den ursprungliga token till Stacks, kan tjäna Bitcoin när de låser upp sina STX-token. Att Bitcoin i sin tur kommer från gruvarbetare som har använt sin BTC för att bryta STX. Mining on Stacks är lite som ett börs som driver ett STX / BTC-handelspar.

Medan Bitcoin är under eld för sin energiintensiva gruvprocess sa Chemical X att Stacks ”återvinner den el som används för att bryta Bitcoin.” Dess NFT-präglingsprocess är som att ”skapa smycken från guld som redan har bryts ut”, sa han i ett uttalande till Avkryptera.

Blockchainföretaget Risidio skapade de smarta kontrakten som möjliggör NFT-prägling på stackar. Det har också lanserat en app och NFT-utbyte för NFT: er myntade på Stacks.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link