Canadian Elite Basketball League erbjuder BTC som lönebetalning till spelare

Canadian Elite Basketball League (CEBL) har meddelat att spelare nu har möjlighet att få betalt i Bitcoin.

Tillkännagivandet från CEBL markerar första gången att en nordamerikansk professionell idrottsliga slår av Bitcoin som ett alternativ för lönebetalningar. Nyheten kommer efter att ligan nyligen samarbetat med Bitbuy, en välkänd kanadensisk kryptovalutaplattform. Genom att använda den nämnda plattformen kommer CEBL att ha möjlighet att betala spelare en del av sina löner i bitcoin.

Ligan är liten, med sin tredje säsong som börjar 24 juni, men faktum är att de är de första som erbjuder detta till spelare. Spelare som är undertecknade av CEBL-team kommer att kunna välja in och få betalt en del av sin lön i bitcoin efter att ha konverterats från kanadensiska dollar av Bitbuy.

Bestbuys vice vd för marknadsföring, Charlie Aikenhead, uttryckte företagets entusiasm för projektet. “Vi är stolta över att stödja hemodlade kanadensiska sporter, och att samarbeta med ligan om detta första initiativ till marknaden.” Aikenhead tillägger att Bitbuy vill hjälpa idrottare att tänka på kompensation och hur man skyddar sin långsiktiga rikedom via kryptokurrency.

I CEBL: s pressmeddelande tillade kommissionär och VD Mike Morreale att “Vårt partnerskap med Bitbuy talar om vårt engagemang för spelare, och även för vårt framåtblickande förhållningssätt till hur vi bedriver vår verksamhet.” Morreale hävdar också att hans liga har några av de bästa spelarna som inte har undertecknat NBA-kontrakt som valde CEBL på grund av deras spelare-första strategi.

Fler idrottare vill få betalt i krypto

Enligt CEBL inspirerades flytten av spelarna själva som begärde att ligahantering undersöker kryptobetalningar. Spelare började uttrycka sina önskningar efter att NFL: s Russell Okung blev den första pro-spelaren i Nordamerika som betalades i bitcoin.

Kimbal Mackenzie, en vakt för CEBL: s Guelph Nighthawks och vinnare av idrottsutmärkelsen 2020, uppgav att han skulle vara en av de första spelargrupperna för att välja bitcoin-programmet. Mackenzie tror att kryptovaluta är framtiden och är glada över att det nya programmet ska börja.

“Förmågan att få en del av min lön går direkt in i en investering som jag tror kommer att uppskatta mycket under de närmaste 10-30 åren är ingen idé,” konstaterade den tidigare Bucknell. Mackenzie säger vidare att han har haft flera samtal med många spelare i ligan om kryptovalutor innan det officiella tillkännagivandet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link