Bybit bryter påstått mot Ontario Securities Law

Ontario Securities Commission (OSC) har hävdat att Bybit har brutit mot säkerhetslagar och lagt till listan över kryptobörser som den undersöker.

Ontario Securities Commission (OSC) har formellt anklagat Bybit för att ha brutit mot värdepapperslagar, vilket gör det till den senaste enheten som har blivit målet för tillsynsorganet. Myndigheten publicerade ett officiellt uttalande den 21 juni och hävdade att börsen har bortsett från Ontario värdepapperslagar. Dessutom, som det har sagt tidigare, avser den att varna kryptohandelsplattformar om att stridande värdepapperslagar kommer att resultera i regleringsåtgärder.

Omloppsbana under eld

Påståendet påminner om det som OSC har ådragit sig. Den säger att Bybit har brutit mot lagar för att inte registrera sig med det. Kryptobörsen är tillgängligt för invånare i Ontario, som har öppnat konton, och kallar tillgångarna som erbjuds värdepapper och derivat. Underlåtenheten att registrera sig i kroppen och erbjudandet av produkterna utgör en säkerhetsöverträdelse.

OSC skickade ett meddelande till kryptobörser den 29 mars och bad dem att inleda kontakt senast den 19 april för att påbörja efterlevnadsbeslut. Flera börser har enligt uppgift misslyckats med att göra det. Det faktum att myndigheten har skickat ut dessa meddelanden i snabb följd indikerar att de avser att fullgöra sitt löfte om att vidta åtgärder mot utbyten som strider mot regionala lagar.

OSC har riktat sig mot börser och andra kryptoföretag för potentiella överträdelser av värdepapperslagar, med KuCoin som ett annat anmärkningsvärt mål. Detta kommer när regeringar och finansiella tillsynsmyndigheter runt om i världen ökar sin granskning av kryptomarknaden, som har tagit centrum efter årets tjurkörning.

OSC och andra som inte rör sig

OSC har ökat sitt regelverk i år, eftersom marknaden har nått nya toppar och upplevt massiva korrigeringar. Det större antalet detaljhandelsinvesterare och tillväxten på marknaden har i allmänhet tvingat tillsynsmyndigheter som OSC att avleda sina resurser mot kryptomarknaden.

I USA är Ripple fortfarande det mest uppmärksammade projektet som lider av en rättegång. US Securities and Exchange Commission (SEC) är för närvarande mitt i en rättegång med företaget och påstår samma överträdelse av värdepapperslagar. Ripple å sin sida har bestämt förnekat något fel.

Åtgärderna mot börser verkar nu äga rum i global skala. Landet Malta, som är känt som “Blockchain Island” för sitt kryptovänliga ramverk, har enligt uppgift kritiserats av Financial Action Task Force (FATF) för sin slappa tillsyn över kryptotransaktioner. Malta är hem för några av de största börserna på marknaden, inklusive Binance och OKex, som har sitt huvudkontor där.

Vissa utbyten har gjort det till en punkt att påskynda mötet av efterlevnadsstandarder. Kraken, som förväntas offentliggöras nästa år, har skärpt sina KYC-regler i USA

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link