BurgerSwap upplever Flash Loan Attack, förlorar 7 miljoner dollar


Idag förlorade ett decentraliserat finansieringsprotokoll (DeFi) som kördes på Binance Smart Chain (BSC), BurgerSwap, en enorm summa på 7,2 miljoner dollar genom en snabb låneattack. Dessa pengar stal i en serie av fjorton transaktioner.

Det totala beloppet som mottagarna mottog var 8 800 WBNB, en 493 WBNB bytte till 108 700 BURGER på BurgerSwap.

Att bryta ner det som stulits från BurgerSwap

A tweet-inlägg rapportering av denna händelse angav vad som stulits inkluderade en 2,5 ETH värt $ 6 800, 4400 WBNB värt $ 1,6 miljoner, 22 000 BUSD värt $ 22 000, 1,4 miljoner USDT värt $ 1,4 miljoner, 432 000 BURGER värt $ 3,2 miljoner, 142 000 xBurger värt $ 1 miljon och 95 000 ROCK.

Attacken hände i en sekvens, där den första bytte 6000 WBNB på PancakeSwap. Den andra bytte WBNB till 92 000 BURGER på BurgerSwap. En falsk 100 token byttes till WBNB genom poolen i den tredje bytet.

Angriparna skapade enligt uppgift ett par med falska tokens på BugerSwap. Ytterligare ett byte på 45 000 BURGER till 4400 WBNB slutfördes också av angriparen.

Denna serie av transaktioner inträffade enligt uppgift framgångsrikt eftersom hackarna kunde göra en återinträde och slutförde en andra byte innan uppdateringen av reserverna användes för att kontrollera antalet tokens i swappar.

Rapporten säger också att de stulna medlen såldes och drogs tillbaka till Ethereum (ETH) genom nervbryggan.

Källa: https://burgerswap.org/trade/swap

Baserat på denna plötsliga attack uppgav BurgerSwap i ett meddelande på sin webbplats att det stängde av alla ytterligare byt-, insättnings- och uttagstransaktioner tills alla problem är ordnade. Enligt meddelandet arbetade företagets teknologiteam för att lösa problemen och kommer att relatera tillbaka till sina användare om tillgängliga lösningar.

BurgerSwap-protokollet tillåter användare att byta tokens som används på BSC och tjäna belöningar för att ge likviditet till marknaderna. Det låter alla som tillhandahåller likviditet till berättigade par få belöningar i BURGER-tokens, vilket representerar deras andel av poolen.

Det gör det också möjligt för användare att konvertera ERC20-tillgångar till BEP20 genom att ansluta till Ethereum-nätverket som huvudkedja innan de byter tokens.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link