BurgerSwap förklarar $ 7,2 miljoner Flash-låneangrepp vid dödsfall

[ad_1]

I korthet

  • I gårdagens attack förlorade BurgerSwap $ 7,2 miljoner i värde, inklusive stallmynt.
  • BurgerSwap kommer att tillkännage en ”detaljerad kompensationsplan.”

I bara 14 transaktioner, en snabb låneattack dränerade 7,2 miljoner dollar från plånböckerna på BurgerSwap, en decentraliserad börs baserad på Binance Smart Chain.

Flash-lån är omedelbara kryptolån. En låntagare kan göra vad de vill med medlen, så länge de betalar tillbaka lånet inom samma transaktion.

BurgerSwap genomförde en undersökning efter slakt med blockchain-säkerhetsföretaget PeckShield för att ta reda på hur flash-lån manipulerade protokollet.

De upptäckte att klockan 21.00 i går sände en angripare en falsk BEP-20-token – en generisk tokenstandard på Binance Smart Chain – och använde den för att bilda ett handelspar med BURGER, BurgerSwaps inbyggda token.

Senare körde angriparen en kod för att manipulera reservtillgången för det handelsparet, vilket fick priset på $ BURGER att röra sig drastiskt. Angriparen utnyttjade den falska prisskillnaden genom flash-lån och fortsatte att planera sig igenom börsen.

Angriparen lyckades slutligen med 1,6 miljoner dollar i Wrapped BNB, 6800 dollar i ETH), 3,2 miljoner dollar i BURGER-mynt, 1 miljon dollar i xBURGER, en syntetisk version av BURGER, 95 000 ROCK (152 000 $), 22 000 dollar i Binances dollar-peggade stablecoin, BUSD , och ytterligare $ 1,4 miljoner dollar i stablecoin Tjudra.

”Vi förstår vad samhället bryr sig mest om. Detaljerad kompensationsplan är på väg ”, twittrade BurgerSwap idag. ”Allt vi [are] ber om är lite tid. ”

BurgerSwap lanserades i september 2020 på Binance Smart Chain (BSC), ett populärt alternativ för decentraliserad finansiering (DeFi) till Ethereum nätverk.

BurgerSwap-attacken kommer en vecka efter att PancakeBunny, en annan DEX som var värd för Binance Smart Chain, blev offer för en liknande attack och förlorade 45 miljoner dollar i kundmedel.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.[ad_2]

Source link