Bullish Crypto Exchange i samtal för att gå samman med SPAC

Crypto exchange Bullish kan eventuellt gå samman med specialförvärvsföretaget (SPAC) Far Peak Acquisition Corp.

Enligt anonyma källor är de två företagen i samtal som kan värdera Bullish till så mycket som 12 miljarder dollar. En överenskommelse kan nås inom de närmaste veckorna, även om bitcoins fluktuerande pris kan påverka den slutliga värderingen.

Investerare har uttryckt intresse för SPAC i en privat investering i PIPE-transaktion för att finansiera en affär. Storleken på PIPE kan uppgå till hundratals miljoner dollar. SPAC är företag noterade på en börs som förvärvar offentliga företag, vilket i praktiken gör det möjligt för dem att börsnotera utan att genomgå den traditionella processen.

Far Peak samlade cirka 550 miljoner dollar i en notering i New York i december, med avsikt att rikta sig till fintech-företag. SPAC leds av före detta NYSE-koncernchef Tom Farley och David Bonanno, en tidigare verkställande direktör för hedgefonden Third Point LLC.

Bullish crypto exchange

Blockchain-plattformen Block.one, med stöd av miljardären Peter Thiel, lanserade kryptobörsen Bullish förra månaden. Block.one aktiverade Bullish med cirka 10 miljarder dollar i digitala tillgångar och kontanter. Detta inkluderade 64 000 BTC värderade till cirka 9,7 miljarder dollar, 100 miljoner dollar i kontanter och 20 miljoner EOS-token.

Förutom Thiel stöds Block.one av hedgefondsförvaltare Alan Howard och Louis Bacon. De bidrog också till ytterligare en strategisk investeringsrunda på 300 miljoner dollar. Miljardärerna kommer dessutom att fungera som seniorrådgivare, förutom att fungera som primära investerare.

Bullish försöker kombinera prestanda, integritet och efterlevnad av traditionella börser med vertikalt integrerade användarfördelar med decentraliserad finansiering. Projektet erbjuder flera funktioner som traditionellt endast har erbjudits inom traditionell ekonomi. Dessa inkluderar automatiserade verktyg för marknadsskapande, utlåning och portföljhantering. Det kommer också att erbjuda djupare likviditet för digitala tillgångar.

Bullish kan också potentiellt återuppliva Block.ones EOS-teknik. Det drog betydande fläck från att driva världens största ICO 2018. Medan de använde några av de 4 miljarder dollar på EOS-blockkedjan investerades mycket av det i mer traditionella tillgångar som statsobligationer.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link