Buffalo Sabres kapten samarbetar med USA-hockey för att debutera NFT-auktion

[ad_1]

NHL-stjärnan och Buffalo Sabres lagkapten har gått samman med USA Hockey för att starta en NFT-auktion. Detta markerar det första samarbetet mellan ett olympiskt nationellt styrande organ och en professionell idrottare i NFT-världen.

Jack Eichel kan vara borta på grund av skada från sin plats som Buffalo Sabres lagkapten, men NHL-stjärnan gör nyheter från isen. Det meddelades på torsdagen att han tillsammans med USA Hockey går samman för att skapa en NFT-auktion.

Eichel blir enligt uppgift den första proffshockeyspelaren någonsin för att skapa en icke-fungibel token och den första pro-idrottaren som gör det med hjälp av en olympisk styrande kropp.

Värd på OpenSea, den passande namnet “Jack Eichel x Fox Ellis NFT Collection” har två dussin NFT som firar Eichels tidiga karriärhöjdpunkter. Projektet stöds också av Fox Ellis, en byrå för marknadsföring, branding och blockchain.

Jack Eichel och USA Hockey åker in i NFT-historien

Jack Eichel NFT Collection har en trio av exklusiva mönster som i sällsynthet sträcker sig från 15 exempel till bara en enda upplaga av auktionens stora biljettföremål.

Den första NFT-designen, med en körning på bara 15 exempel, firar Eichels rookiesäsong. De vinnande anbudsgivarna får ett ”Super Rookie” -kort som är digitalt signerat av Eichel. Auktionen inkluderar också en fysisk handsignerad tröja nr 15 från Sabers kapten debut säsong.

Den andra designen, ”Captain Jack,” kommer att ha en upplaga på bara nio och hedra hans titel som lagkapten. Vinnarna kommer också att få en signerad tröja men den här kommer att vara # 9 Sabres kaptentröja.

Sist, men absolut inte minst, är ”USA Hockey Special Edition NFT.” Denna unika NFT firar Eichels VM-seger som en integrerad spelare på U18-landslaget 2014. NFT är begränsad till en enda upplaga och levereras med ett digitalt kort signerat av Eichel.

Dessutom får vinnaren också fysiska memorabilia. En handtecknad hockeystick och tröja ingår som båda användes i ett verkligt NHL-spel. Den stora vinnaren kommer också att tjäna sig två biljetter till ett 2021 Sabers hemmamatch för att se kaptenen i aktion.

Eichels agent och president för Global Hockey Consultants, Peter Fish, citerades:

”Jack ser blockchain-teknologin som ett spännande nytt sätt att ansluta direkt till sina mest passionerade fans och visa sin uppskattning för att stödja honom på hans väg till proffsen.

Eichel blir kanske det första stora namnet i NHL som lanserar en NFT, men trenden har varit populär bland idrottare de senaste månaderna.

Med ligor som NBA som lanserar ”Top Shot”, lag som Warriors, spelare som LeBron James och legender som Ted Williams som alla presenteras på NFT, verkar det som om trenden bara börjar värma upp.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link